Σύνδεση ρολλών ασφαλείας Σύνδεση ρολλών ασφαλείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Σύνδεση ρολλών ασφαλείας


   
Ο μονοφασικός κινητήρας με φρένο  είναι κατάλληλος για ηλεκτροκίνηση ρολών ασφαλείας που διαθέτουν άξονα με σπειροειδή ελατήρια αντιστάθμισης βάρους. 

Το μοτέρ προσαρμόζεται σε άξονα διαμέτρου 76mm και τύμπανα (έδραση ελατηρίων) Φ240mm. 

Η ροπή του μοτέρ είναι 200Nm ενώ η τροφοδοσία του είναι 230 Volt AC (μονοφασικό ρεύμα). Διαθέτει ενσωματωμένους τερματικούς διακόπτες και ηλεκτρόφρενο ενώ η αποσύμπλεξη (χειροκίνητη ρολού) πραγματοποιείται μέσω ντίζας. 

Στην συσκευασία επίσης περιλαμβάνεται καλώδιο μεγάλου μήκους για διευκόλυνση της εγκατάστασης.

Τερματικοί διακοπτές ρολλου ασφαλείας

Ο μηχανισμός είναι μη αντιστρέψιμος (όταν το μοτέρ δεν λειτουργεί, το ρολό δεν μπορεί να ανοίξει με το χέρι) και συνοδεύεται από ντίζα και συσκευή αποσυμπλέξει (“κουκουνάρα”) για αποσυμπλέξει του ηλεκτρόφρενου και εσωτερική χειροκίνητη του ρολλού σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε τους τερματικούς διακόπτες του μοτέρ που θέλουν ρύθμιση με προσοχή.




Ηλεκτρική σύνδεση του μοτέρ

Η τροφοδοσία με ρεύμα πρέπει να γίνει απο αδειούχο ηλεκτρολόγο είναι από ξεχωριστή γραμμή, με δική της διάταξη ασφαλείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και σωστή γείωση.
 Στη γραμμή αυτή δεν συνδέουμε καμία άλλη συσκευή.
Η απαιτούμενη διάταξη ασφαλείας στον πίνακα ρεύματος (ασφάλεια) είναι διπολικός Διαφορικός Διακόπτης Εντάσεως (ΔΔΕ - αντιηλεκτροπληξιακός, ηλεκτρονόμος ασφαλείας, ρελέ διαρροής ή ρελέ διαφυγής όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι τεχνικοί) με ονομαστική ένταση λειτουργίας 6A και όριο ενεργοποίησης 30 mA ή λιγότερο. 
Η ελάχιστη διατομή του καλωδίου τροφοδοσίας με ρεύμα είναι 3×1.5 mm² (φάση, ουδέτερος & γείωση). 
ηλεκτρική σύνδεση του ρολλού
Σε προηγούμενο άρθρο είχα αναφερθεί στον ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου για αυλοπόρτες και για ρολά ασφαλείας που εξηγώ την συνδεσμολογία.


Επισης μπορούμε να συνδέσουμε στον ηλεκτρονικό πίνακα ελένχου και με  μπουτόν -κλειδί

 

Μπουτόν-κλειδί, τύπου Quick, για χρήση με τους περισσότερους μηχανισμούς αυτοματοποίησης θυρών (μόνο για χρήση σε ψυχρές επαφές ή με εντολές χαμηλής τάσης).Κατασκευάζεται από ανθεκτικό πλαστικό και έχει πολύ κομψή εμφάνιση. 
Το κλειδί μπορεί να αφαιρεθεί όταν βρίσκεται στην ουδέτερη θέση