Κεραυνοί: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε Κεραυνοί: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Κεραυνοί: Πώς μπορούμε να προστατευτούμε


   


Ειδικοί εξηγούν πού οφείλεται ο αυξημένος αριθμός των κεραυνών το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας και δίνουν συμβουλές ώστε να μη διατρέξουμε κίνδυνο.

Για το θέμα μίλησε αρχικά ο μετεωρολόγος Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος είπε μέσω του Open ότι ο αυξημένος αριθμός των κεραυνών οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Εξήγησε ότι με τις νέες κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ πιο θερμό το περιβάλλον και έτσι υπάρχει περισσότερη αστάθεια, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερες καταιγίδες.

 Πώς μπορούμε να προστατευτούμε αν είμαστε έξω

«Όταν βλέπουμε άστατο καιρό και κακές καιρικές συνθήκες να απομακρυνόμαστε, να πηγαίνουμε σε ασφαλές σημείο» τόνισε από την πλευρά του ο Χρήστος Ράμος, πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ.

«Καλό σημείο θεωρείται το αυτοκίνητο και ένας κλειστός χώρος. Ακόμα και αν είμαστε μέσα στη θάλασσα, να βυθιστούμε μέσα στο νερό όσο μπορούμε και όσο αντέξουμε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ισχύς του κεραυνού που πέφτει είναι πάρα πολύ μεγάλη, γύρω στα 30.000 volt  Τι δεν πρέπει να κάνουμε όταν πέφτει κεραυνός και είμαστε μέσα στο σπίτι

Τέλος, έδωσε τις δικές του ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε όταν εξελίσσεται μια καταιγίδα στον τόπο μας.

«Σίγουρα δεν κάνουμε μπάνιο, σίγουρα δεν ακουμπάμε βρύσες και μεταλλικά σημεία μέσα στο σπίτι, γιατί αν πέσει ένας κεραυνός επάνω στο σπίτι μας μπορεί να μας φέρει ρεύμα μέσω της ύδρευσης», είπε.

Παράλληλα, για να προστατέψουμε τα ηλεκτρολογικά μέσα στο σπίτι είπε ότι πρέπει να βάλουμε αντικεραυνικά-αντιυπερτασικά φίλτρα στον πίνακά μας, τα οποία για να λειτουργήσουν θέλουν μια πιστοποιημένη γείωση στο σπίτι

Δείτε το σχετικό βίντεο