Τεχνικός Κανονισμός για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home) εντός κτηρίων Τεχνικός Κανονισμός για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home) εντός κτηρίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τεχνικός Κανονισμός για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home) εντός κτηρίων

Fiber to the Home



Ένα σύγχρονο πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών για την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών εντός κτηρίων, θεσπίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Ένα σύγχρονο πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών για την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών εντός κτηρίων, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις και τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα, θεσπίζεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 7037) που υπογράφουν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς.

  


 Πρόκειται ουσιαστικά για την επικύρωση του νέου Τεχνικού Κανονισμού για τις εγκαταστάσεις δικτύων οπτικών ινών FTTH (Fiber to the Home) εντός κτηρίων, όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
 Με τη συγκεκριμένη απόφαση επικαιροποιείται ο ισχύων από το 2012  Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (ΚΕΔΗΕ) (ΦΕΚ Β' 2776) και ικανοποιείται μια χρόνια ανάγκη, καθώς σε τομείς με τόσο γρήγορους ρυθμούς εξέλιξης είναι απαραίτητη και η ανάλογη προσαρμογή των τεχνικών προτύπων.
Τροποποίηση της υπ’ αρ. οικ. 41020/819/25.09.2012 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Καθορισμός των τεχνικών προδιαγραφών για τα εσωτερικά δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τροποποίηση του άρθρου 30 (εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις) του Κτιριοδομικού Κανονισμού» (Β’ 2776)