Η ασφάλεια των παιδιών Electrical Safety For Kids Η ασφάλεια των παιδιών Electrical Safety For Kids

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η ασφάλεια των παιδιών Electrical Safety For Kids

 

Ο ανήσυχος συνάδελφος ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΣΙΑΣ μαζί με την ομάδα του δίνουν διαλέξεις  ηλεκτρικής ασφάλειας σε μικρά παιδιά με στόχο να εκπαιδεύσουν για τους κινδύνους που διατρέχουν από το ηλεκτρικό ρεύμα.

 Μέσα από την  ιστοσελίδα https://electricalsafetyforkids.gr/

    


Η κοινωνική και εκπαιδευτική πρωτοβουλία της Electrical Safety For Kids ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρική ασφάλεια για παιδιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


  


Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης ώστε να γίνει η χώρα μας υπόδειγμα οργάνωσης στην πρόληψη και ασφάλεια.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία της Electrical Safety For Kids στοχεύει να είναι το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης μέσα από διαδραστικές συγκεντρώσεις , παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες, να ευαισθητοποιήσει να ενεργοποιήσει και να αναδείξει τους κινδύνους και τα οφέλη του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία αντανακλαστικών ασφάλειας από την παιδική ηλικία και η συμβολή στην πρόληψη παιδικών ατυχημάτων από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Όταν ο κόσμος μας περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά μας είναι υποχρέωση μας να τα προστατέψουμε, όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με την ηλεκτρική ενέργεια, η Electrical Safety For Kids δημιουργήθηκε για να δώσει στα παιδιά μια μικρή πληροφορία για το τι πρέπει να αποφύγει, η ασφάλειά τους έχει πρώτιστη σημασία στα επόμενα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Επειδή χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ρεύμα καθημερινά, τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν εύκολα να ξεχνούν πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι.

 Η διατήρηση της ασφάλειας μπορεί να είναι εύκολη εάν γνωρίζετε πώς να τη χειριστείτε και στόχος μας είναι να ενημερώσουμε μέσα από την εκπαίδευση.

Εκπαίδευση Ηλεκτρικής Ασφάλειας για Παιδιά.

Στη χώρα μας οι θάνατοι από ηλεκτροπληξία τις περισσότερες φορές είναι από ατυχές περιστατικό και σε μεγάλο ποσοστό προβλέψεων.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας των παιδιών έχει στόχο να δείξει πως λειτουργεί ο ηλεκτρισμός, τι κάνει την ηλεκτρική ενέργεια πιο επικίνδυνη μαθαίνοντας απλούς κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή ηλεκτρικού ατυχήματος .

Η εκπαιδευτική ενημέρωση έχει σαν βασικό αντικείμενο την εμπέδωση των κανονισμών ασφαλείας,

τηνπρόληψη, την εκμάθηση, τη δημιουργία και την ορθή χρήση του ηλεκτρισμού στην παιδική ηλικία.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

Συμβουλές και κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά (ανάλογα με την ηλικία τους) για την κοινή ασφάλεια τους στο σπίτι και στους χρηστικούς χώρους.

Διαδραστικά powerpoints με εικονογραφήσεις ώστε να γίνεται η παρουσίαση με επεξήγηση των κανόνων ασφαλείας στους μαθητές.

Εκπαιδευτικά στοχευμένα βίντεο που έχουν σαν στόχο να κινήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών.

Χρήση 3D animation video του πολύ δημοφιλούς χαρακτήρα Napo που στοχεύουν στη γνώση των μαθητών δημοτικού με ζητήματα υγείας και ασφάλειας κατά τρόπο εκπαιδευτικό, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό και ευφάνταστο, μέσω βίντεο με ήρωα τον Napo.

Συμμετοχή σε επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και ζωγραφική.

Όλα τα συμμετέχοντα παιδιά στο τέλος των παρουσιάσεων λαμβάνουν την βεβαίωση παρακολούθησης των προγραμμάτων της Electrical Safety For Kids

Άγγελος Γκούσιας

Ιδρυτής : Electrical Safety For Kids

Αδειούχος Ηλεκτρολόγος

  


Εύχομαι να εχει την αντίστοιχη απήχηση σε Δήμους και παιδικούς  σταθμούς 

Δείτε περισσότερα εδώ  https://electricalsafetyforkids.gr/

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ