Μέτρα προστασίας από ηλεκτρο/ξία για H. E . σε κήπους Μέτρα προστασίας από ηλεκτρο/ξία για H. E . σε κήπους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Μέτρα προστασίας από ηλεκτρο/ξία για H. E . σε κήπους


   

Για άλλη μια φορά η ομάδα στο Φ/Β  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ με το Κυρ. ΣΑΡΡΗ και τον διαχειριστή της ομάδας  Κυρ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ εκαναν μια παρουσιαση για  τα μέτρα ασφαλείας σε κήπους και γενικά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε υπαίθριους χώρους. 

Με την ενημέρωση ο κυρ.ΣΑΡΡΗΣ προσπάθησε να εξηγηση με απλά λογια τα  μέτρα προφύλαξης που πρέπει να εφαρμόσουμε στην κατασκευή και συντήρηση σε υπαίθριες ηλεκτρολογικές εγκαταστασεις  .

 Στόχος: Τα γίνουν γνωστά τα παραπάνω μέτρα προστασίας με τα βασικά χαρακτηριστικά τους ώστε με την καλύτερη εφαρμογή τους να προκύψουν ασφαλέστερες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.


   

Μέτρο προστασίας από ηλεκτροπληξία, διπλή ή ενισχυμένη μόνωση 

 

Συμπερασματικά, για τα μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε κήπους Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κήπων καταπονούνται από ήλιο, νερό, αέρα, εργαλεία, ζώα κ.λπ. και πρέπει να παρέχουν προστασία από ηλεκτροπληξία σε όλες τις συνθήκες.

 Κάθε μέτρο προστασίας από ηλεκτροπληξία πρέπει να αξιολογείται και να αποφασίζεται με βάση τις συνθήκες που προβλέπεται να προκύψουν στον χώρο. Η επιλογή των μέτρων προστασίας ή ο συνδυασμός των μέτρων προστασίας πρέπει να γίνεται με προσοχή και με βάση αυτή να γίνεται η προμήθεια των ηλεκτρολογικών υλικών και η εγκατάσταση τους.

 Η ηλεκτρική εγκατάσταση του κήπου πρέπει να περιλαμβάνεται και να περιγράφεται στην ΥΔΕ. Συνιστάται σε κτηριακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν και εκτεταμένη ηλεκτρική εγκατάσταση κήπου, το χρονικό διάστημα του επόμενου τακτικού επανελέγχου τους να ορίζεται μικρότερο από αυτό που θέτει η νομοθεσία

Δείτε  στην παρουσιαση ....

Μέτρα προστασίας από ηλεκτρο/ξία για H. E . σε κήπους by Giannis Alifragis on Scribd



Παρουσίαση των μέτρων προστασίας από ηλεκτροπληξία τα οποία ορίζονται από
-Την ηλεκτρολογική νομοθεσία. 
-Τα νομοθετημένα πρότυπα για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
 -Τις προβλεπόμενες συνθήκες στους κήπους.
 -Τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής. Μέτρα προστασίας από ηλεκτροπληξία Από άμεση επαφή (ή βασική προστασία). 
 Από έμμεση επαφή (ή προστασία από σφάλμα): Πρόσθετη προστασία με RCD, RCBO.

  
Πως ηλεκτροδοτείται μια ηλεκτροκίνητη αυλόπορτα με τάση λειτουργίας 230 V (προτάσεις)

Εξαιρετική παρουσίαση , μετάδοση γνώσεων για ασφαλείς εγκαταστάσεις κ ελπίζω όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες να γίνουν κ άλλες παρουσιάσεις σε άλλες θεματικές ενότητες που προβληματίζουν ή έχουν σκοπό να αυξήσουν περισσότερο τις γνώσεις του κάθε ενός.