Η ζωή μετά τον Tesla, ... ή αλλιώς, κίνδυνος από τον ηλεκτρισμό στο σπίτι Η ζωή μετά τον Tesla, ... ή αλλιώς, κίνδυνος από τον ηλεκτρισμό στο σπίτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η ζωή μετά τον Tesla, ... ή αλλιώς, κίνδυνος από τον ηλεκτρισμό στο σπίτι



  

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων Γ.Σ.Ε.Ε., Σ.Ε.Β., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Ε.Σ.Ε.Ε. & Σ.Ε.Τ.Ε. για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με παρουσία και εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην έρευνα, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων (Γ.Σ.Ε.Ε.) και των εργοδοτών (Σ.Ε.Β., Ε.Σ.Ε.Ε., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.).

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. έχει ως βασικό σκοπό την επιστημονική, τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση της πολιτικής για την ΥΑΕ. Αναλυτικότερα σκοπός του Ινστιτούτου είναι:
Ο εντοπισμός, η καταγραφή, η επεξεργασία, η ανάλυση και η έρευνα των βλαπτικών παραγόντων ή και των καταστάσεων του εργασιακού περιβάλλοντος και των επιπτώσεών τους στην υγεία, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Η επεξεργασία ρυθμίσεων, κανονισμών και σχετικής νομοθεσίας.
Η παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων και εμπειριών, η προώθηση της τεκμηρίωσης των σχετικών ζητημάτων.
Η προώθηση της πληροφόρησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μερών στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Η συνεισφορά στη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση του εργασιακού και του ευρύτερου περιβάλλοντος καθώς και από τους γενικότερους όρους διαβίωσης και εργασίας.

Η μελέτη πιθανών επιπτώσεων στην υγεία των εργαζομένων από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου.
Η παροχή υπηρεσιών Εμπειρογνώμονα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αν ζητηθεί από ένα εκ των δύο μερών (εργοδότες- εργαζόμενοι).
 
   
Στο σεμινάριο αυτό ασχολούμαστε με τον ηλεκτρικό κίνδυνο στο σπίτι. Που εμφανίζεται και πόσο σοβαρός είναι;
    
Τι πρέπει να προσέχουμε στην εγκατάσταση του σπιτιού μας; Ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά κατά την επιλογή ηλεκτρικών συσκευών και εξοπλισμού; Πως μπορούμε να προστατευθούμε;

 

  
Αυτά, καθώς και πληροφορίες που αφορούν τις πρακτικές πρόληψης του ηλεκτρικού κινδύνου, την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του, τις αναγκαίες προστατευτικές διατάξεις μιας εγκατάστασης και άλλα, θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο.


 Στόχος είναι η συνειδητοποίηση των πραγματικών διαστάσεων του κινδύνου και των μεθόδων αποτροπής του ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του αναντικατάστατου αγαθού του ηλεκτρισμού χωρίς φόβο και με ασφάλεια.

https://www.elinyae.gr/index.php/arhiki

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις