Οδηγός φωτισμού καταστημάτων Οδηγός φωτισμού καταστημάτων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Οδηγός φωτισμού καταστημάτων


  

Ο φωτισμός είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την δημιουργία ενός μοναδικού αγοραστικού περιβάλλοντος: Ενός περιβάλλοντος που προσελκύει τον αγοραστή, συμβάλει στην προσωπικότητα του καταστήματος, αναδεικνύει την εταιρική εικόνα, το brand του καταστήματος.
Ο επιτυχημένος φωτισμός ενός καταστήματος προϋποθέτει την σωστή εφαρμογή των τεχνικών φωτισμού καθώς και την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Ο πελάτης που θα ενθουσιαστεί από την εμπειρία του εντός του καταστήματος θα παραμείνει στο κατάστημα περισσότερο, θα ξοδέψει περισσότερα χρήματα, και δεν θα είναι μόνο πιθανότερο να επιστρέψει στο κατάστημα, αλλά θα προσδοκά την επιστροφή του.

Οι στόχοι του φωτισμού ενός καταστήματος

  

Η ποσότητα και η ποιότητα του φωτισμού, η εντύπωση που δημιουργεί για τα προϊόντα προς πώληση, καθώς και η επίδραση στην συνολική αισθητική του χώρου ενός καταστήματος, είναι παραμετροι που λαμβάνονται υπόψην στην διαδικασία επιτυχούς σχεδιάσης φωτισμού.

Ένας σχεδιαστής φωτισμού πρέπει να εξετάσει μια ποικιλία χαρακτηριστικών, όπως την διάρκεια ζωής του φωτιστικού, την απόδοση του, την απομείωση της φωτεινότητας του στον χρόνο, την χρωματική απόδοση (CRI), την συμμετοχή του φυσικού φωτός, την κατανομή του φωτός, το κόστος, τις δυνατότητες ελέγχου και την ευελιξία.

Στόχοι ενός ορθού σχεδιασμού φωτισμού είναι:
Η προσέλκυση των πελατών. Η έλξη τους στο κατάστημα και η καθοδήγηση τους εντός αυτού με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.
Η ανάδειξη του brand, της εταιρικής ταυτότητας. Να δώσει στον πελάτη μια πρώτη εντύπωση για την εικόνα του καταστήματος και για τις τιμές των προϊόντων του.
Η δημιουργία ενός αισθητικά ευχάριστου περιβάλλοντος αγορών. Η παροχή αίσθησης άνεσης και ευεξίας στον πελάτη.
Η ανάδειξη των προϊόντων. Η επισήμανση χαρακτηριστικών, χρωμάτων, μορφών και υφών με ταυτόχρονη αποφυγή της θάμβωσης.
Η προβολή των προϊόντων, η δημιουργία αγοραστικής επιθυμίας.
Η αύξηση των πωλήσεων
Η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...... 

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις