Συμβουλές προστασίας από τους Κεραυνούς Συμβουλές προστασίας από τους Κεραυνούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Συμβουλές προστασίας από τους Κεραυνούς



Ο κεραυνός είναι ένα φαινόμενο φαντασμαγορικό αλλά και τρομακτικό που προκαλούσε διαχρονικά και εξακολουθεί να προκαλεί εντύπωση, έξαψη της φαντασίας και δέος.


Για ανθρώπους με καλλιτεχνικά ερεθίσματα όπως ποιητές, ζωγράφους, συγγραφείς και φωτογράφους, ο κεραυνός αποτελεί μια ρομαντική πηγή έμπνευσης. Για τους ορθολογιστές επιστήμονες που διψούν για έρευνα, πέρα από το μεταφυσικό πέπλο της μαγείας, ο κεραυνός αποτελεί ένα ακόμα ανεξιχνίαστο μυστήριο, ένα πεδίο έρευνας.


Και τέλος όλοι εμείς οι άνθρωποι, τόσο μικροί και αδύναμοι απέναντι σε τέτοιου μεγέθους κοσμικά φαινόμενα, δεν μπορούμε παρά να νοιώθουμε δέος μπροστά στη δύναμη της φύσης και φόβο όσον αφορά τις καταστρεπτικές και θανατηφόρες συνέπειες του φαινομένου.

Προστασία από Κεραυνούς

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κεραυνοί πέφτουν στη διάρκεια καταιγίδα, μπορεί να πέσουν σε οποιαδήποτε περιοχή και μάλιστα συνήθως πλήττουν το ψηλότερο σημείο μιας ανοιχτής περιοχής.

Έτσι στη διάρκεια καταιγίδας, θα πρέπει να προτιμούμε να παραμένουμε στο σπίτι και γενικά σε κλειστό χώρο ή να μένουμε σε κλειστό όχημα, όπως τρένο, αυτοκίνητο, λεωφορείο κλπ.

Να αποφεύγουμε, μικρά απροστάτευτα κτίρια, αχυρώνες, υπόστεγα, σκηνές, κλπ, ενώ οι πιο επικίνδυνοι χώροι είναι μεμονωμένα δένδρα, κορυφές βουνών, λόφων, και ταράτσες κτιρίων, υπαίθριοι αθλητικοί χώροι, γήπεδα, υπαίθρια πάρκινγκ, πισίνες, λίμνες και παραλίες, μεταλλικοί φράχτες, απλώστρες ρούχων, σύρματα και εναέρια καλώδια, καθώς και σιδηροδρομικές γραμμές που μπορούν να μεταφέρουν τον κεραυνό.
Είναι πολύ επικίνδυνο στη διάρκεια καταιγίδας να είμαστε σε ανοιχτά οχήματα, μοτοσυκλέτες, τρακτέρ, ανοιχτές βάρκες, κλπ.

Δείτε ένα ενημερωτικο βίντεο με  Οδηγίες προστασίας από κεραυνούς για μικρούς και μεγάλους...Από την ΕΛΕΜΚΟ....http://www.elemko.gr/ και τους Ηλεκτρολόγους https://oaedhlectrologoi.blogspot.com/


Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις