"To σπίτι που βγήκε... από το μέλλον". "To σπίτι που βγήκε... από το μέλλον".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

"To σπίτι που βγήκε... από το μέλλον".




Το έξυπνο σπίτι δεν θεωρείται πλέον τεχνολογία από το μέλλον, είναι ήδη εδώ, αλλά βρίσκεται σε διαρκές στάδιο ανάπτυξης, προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες ανάγκες που είναι διαρκώς μεταβαλλόμενες.
Βασικός σκοπός του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών είναι η άρτια εκπαίδευση νέων επιστημόνων σε θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό συστημάτων, καθώς και η προώθηση της έρευνας στις ερευνητικές περιοχές των ενσωματωμένων συστημάτων και του ενσωματωμένου λογισμικού, των συστημάτων πραγματικού χρόνου, των συστημάτων υλικού και των συστημάτων ευφυούς όρασης.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή-αφιέρωμα στην οικία υποβοηθούμενης διαβίωσης #AALHouse που ανήκει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Παν. Πελοποννήσου και έχει αναπτυχθεί από το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών.


Είναι εύκολο να μετατραπούν σε «έξυπνα» τα παραδοσιακά σπίτια ?

Μετά το έξυπνο κινητό που απλοποίησε σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών και άλλαξε ακόμα και τον τρόπο δουλειάς κάποιων κατηγοριών επαγγελματιών, το έξυπνο σπίτι έχει ξεκινήσει να «οικοδομείται» και να αλλάζει τον τρόπο ζωής των ενοίκων του. Οι έντονοι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και ανάγκη για προσαρμογή στις περιβαλλοντικές ανάγκες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή δημιουργούν διαρκώς νέες ανάγκες, οι οποίες διαχειρίζονται ενιαία συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου στο πλαίσιο του λεγόμενου «έξυπνου σπιτιού». Πρόκειται με λίγα λόγια για τη δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου ορισμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
 Για παράδειγμα μπορεί πλέον κάποιος να ρυθμίσει απομακρυσμένα τη θερμοκρασία στο σπίτι του, ώστε να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία όταν θα επιστρέψει αλλά δεν θα ξοδεύει ενέργεια όσο λείπει.
Σε γενικές γραμμές το σπίτι με νοημοσύνη δίνει στον ένοικό του τον απόλυτο έλεγχο σε συστήματα ασφάλειας, θέρμανσης, φωτισμού, ηλεκτρικών συσκευών, περιεχομένων multimedia κ.α., πάντα με βάση τις καθημερινές ανάγκες του.

Οι λειτουργίες αυτές ελέγχονται με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μέσα στο σπίτι, είτε βρίσκεται ακόμα και στο εξωτερικό
Δείτε την συνέχεια του άρθρου ......
Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις