Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας




Βασική στρατηγική αντιμετώπισης του ενεργειακού προβλήματος παγκοσμίως είναι η αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σπουδάζοντας στην ειδικότητα ''Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", γίνεσαι ο περιζήτητος επαγγελματίας που αναλαμβάνει τις τεχνικές μελέτες και τις σχετικές εγκαταστάσεις, με στόχο την πλέον αποτελεσματική αξιοποίηση της αιολικής, γεωθερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα υπάρχει σημαντικό κενό στη συγκεκριμένη ειδικότητα, καθώς οι αντίστοιχες εργασίες καλύπτονται από λίγους επαγγελματίες μηχανολογικής κυρίως κατεύθυνσης, οι οποίοι όμως διαθέτουν στην πλειοψηφία τους εμπειρικές γνώσεις.

Ο Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εργάζεται κάτω από την επίβλεψη /καθοδήγηση του Προϊσταμένου Μηχανικού του Τμήματος/ Υπηρεσίας κλπ), αλλά και της Συντήρησης των μεγάλων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κλπ).

Οι εργαζόμενοι στους Κλάδους της Βιομηχανίας [δημιουργία ενεργειακών υλικών , φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες, αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές εγκαταστάσεις) και στο δημόσιο τομέα (Aνανεώσιμες Μονάδες παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φ/Α) είναι για το 2012, 100 χιλιάδες περίπου, με ποσοστό 40-50% στη «Συντήρηση» και το υπόλοιπο ποσοστό εργάζονται στην εγκατάσταση και στα προϊόντα γύρω από τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (όπως software, όργανα ελέγχου κ.α.).



Ο απόφοιτος της ειδικότητας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» έχει την δυνατότητα εξαρτημένης ή μη εξαρτημένης εργασίας σε τεχνικές εγκαταστάσεις όπως:

εγκαταστασεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα σε μπαταρίες, ώστε να μπορεί να γίνει μελλοντική χρήση.

διεξάγει τεχνικές μελέτες και εγκαθιστά κατάλληλα, σε ειδικές βάσεις, ανεμογεννήτριες για τη μετατροπή του αέρα σε ηλεκτρική ενέργεια.

μελετά τεχνικά και εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό στο έδαφος για τη μετατροπή της γεωθερμικής ενέργειας σε θέρμανση και ψύξη.

διεξάγει τεχνικές μελέτες και εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό στο έδαφος για τη μετατροπή της ηλιοθερμικής ενέργειας σε θέρμανση.

μπορεί να ασχοληθεί με την τεχνικοοικονομική διαχείριση και εμπορία ενεργειακού εξοπλισμού.

εγκαθιστά τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανεμογεννήτριες σε μπαταρίες, ώστε να μπορεί να γίνει μελλοντική χρήση της.

Διαβάστε περισσότερα