Η διάταξη διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) τύπου Α Η διάταξη διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) τύπου Α

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η διάταξη διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) τύπου Α




Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι όλα τα Δ,Δ.Ε  που χρησιμοποιούνταν σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, ειναι τύπου AC.

Για τα συγκεκριμένα ρελέ παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να πέφτουν, χωρίς να συντρέχει κάποιος ουσιαστικός λόγος ή αιτία.

Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι εκτός από το AC ρεύμα (εναλλασσόμενο), στις εγκαταστάσεις αναπτύσσονται και επαγωγικά ρεύματα τα οποία προκαλούνται από λαμπτήρες φθορισμού, UPS κ.α

Εξαιτίας των επαγωγικών ρευμάτων και της συνεπακόλουθης πτώσης των αντιηλεκτροπληξιακών ρελέ, προκαλούνται σημαντικά προβλήματα στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (π.χ αδυναμία λειτουργίας ηλεκτρικών συσκευών, συναγερμού κ.α).

Με τη χρήση των αντιηλεκτροπληξιακών ρελέ τύπου Α, μπορείτε να είστε καλυμμένοι τόσο στην περίπτωση των AC ρευμάτων, όσο και των επαγωγικών.

Επιπρόσθετα, οι πιθανότητες πτώσης τέτοιων αντιηλεκτροπληξιακών ρελέ είναι ελάχιστες


Οι διατάξεις διαφορικού ρεύματος τύπου A ενδείκνυνται για τον εντοπισμό ημιτονοειδών εναλλασσόμενων ρευμάτων διαρροής, καθώς επίσης, και για παλμικά ρεύματα διαρροής με συνεχή συνιστώσα.

 Η διάταξη διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) τύπου Α – εξαιτίας των πολλών συσκευών με ηλεκτρονικά στοιχεία κυκλωμάτων άμεσης μετατροπής του εναλλασσόμενου σε συνεχές ρεύμα (π.χ. παλμοτροφοδοτικό) που περιλαμβάνονται σε μια σύγχρονη ηλεκτρική εγκατάσταση – είναι στις μέρες μας, η πλέον συνηθισμένη διάταξη για την προστασία από εναλλασσόμενα και παλμικά ρεύματα διαρροής, π.χ. στη Γερμανία … όχι όμως και στη χώρα μας, που χρησιμοποιούνται – ακόμη – κατά κόρον οι ΔΔΡ τύπου ΑC.

Με τις διατάξεις διαφορικού ρεύματος (ΔΔΡ) τύπου Α, εντοπίζονται και τα πιθανά ρεύματα διαρροής που μπορεί να εμφανισθούν και σε μονοφασικούς καταναλωτές που διαθέτουν πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία στην εσωτερική τους τροφοδοσία π.χ. πλυντήρια, ηλεκτρονικά ballast κ.λπ.).
Χαρακτηριστικός πίνακας συγκριτικών στοιχείων ειδών ρευμάτων λειτουργίας και τιμής ανταπόκρισης για το καθένα από αυτά στα διάφορα είδη διατάξεων διαφορικού ρεύματος τύπων AC, A, F και B.



Συμπέρασμα των παραπάνω ειναι ότι πρέπει να
αντικαταστείστε το παλιό σας ρελέ AC, με ρελέ νέας τεχνολογίας τύπου Α.
Καλό θα ήταν όταν κάνετε το 3μηνο TEST του ρελε σας και δεν πέσει  να ειδοποιήσετε αμέσως έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο και να επιμένετε να  σας τοποθέτησή τύπου Α .
Η διαφορά της τιμής ειναι μικρή αλλά τα οφέλη πολλά.