Εύκολες συμβουλές για να μειώσετε τους λογαριασμούς σας Εύκολες συμβουλές για να μειώσετε τους λογαριασμούς σας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Εύκολες συμβουλές για να μειώσετε τους λογαριασμούς σας




Μήπως ξοδεύεις πολλά στο ρεύμα;
Εξοικονόμησε για σένα!

Από 1η Σεπτεμβρίου, οι ενεργοβόροι και αναποτελεσματικοί λαμπτήρες αλογόνου δεν θα πωλούνται πλέον πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  

 Ως αποτέλεσμα των εν λόγω κανόνων, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν να εξοικονομούν από τους οικιακούς λογαριασμούς τους, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ – ίση με την πενταετή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Πορτογαλίας.

Οι αλλαγές στους κανόνες της ΕΕ που τίθενται σε ισχύ αφορούν τους κοινούς λαμπτήρες αλογόνου αλλά εξαιρούν όσους χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζια φωτιστικά και σε προβολείς. Οι λαμπτήρες αλογόνου θα αντικατασταθούν από λαμπτήρες LED οι οποίοι χάρη στην καινοτομία είναι πλέον ασφαλέστεροι, οικονομικότεροι και αποτελεσματικότεροι.

Μήπως τον τελευταίο καιρό έχεις παρατηρήσει κάποια αύξηση στο κόστος των λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφελείας;

Είναι αλήθεια ότι οι τιμές αυξάνονται πιο γρήγορα από τους μισθούς (εδώ και αρκετό καιρό). Στην πραγματικότητα, πιθανώς ξοδεύεις γύρω στο 5-6% του οικογενειακού σου εισοδήματος για δαπάνες ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης. Εάν είσαι χαμηλόμισθος, το ποσοστό αυτό ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο.
Δεν θα προτιμούσες να ξόδευες κάποια από αυτά τα χρήματα σε άλλα πράγματα (όπως οικιακές ανέσεις, φαγητό, χόμπι...);

Ε, λοιπόν, εάν μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας, τότε θα έχεις περισσότερα χρήματα να ξοδεύεις.
 Και επίσης θα αισθάνεσαι πιο άνετα. Οι συμβουλές μας θα σε βοηθήσουν να απολαμβάνεις περισσότερη ζέστη το χειμώνα και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. 

Για τον λόγο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί την αξιολάτρευτη ομάδα χαρακτήρων μας για να σε βοηθήσουμε να το καταφέρεις. Δοκίμασε τις συμβουλές μας και θα δεις πόσα χρήματα θα εξοικονομήσεις!
Μην αφήνεις τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση αναμονής.

Μη ρυθμίζεις τη λειτουργία του κλιματιστικού στην ελάχιστη διαθέσιμη θερμοκρασία

Τοποθέτησε ανεμιστήρες οροφής

Η προσεκτική επιλογή συσκευών μπορεί να σου προσφέρει εξοικονόμηση απόδοσης έως και 60%

Παρακάτω υπάρχει ένα δραστικό σπίτι που για κάθε δωμάτιο έχει συμβουλές εξοικονόμιση ενέργειας δοκιμάστετο


κάνε κλίκ στην εικόνα για να μπεις στο σπίτι
Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με το πώς να κάνεις εξοικονόμηση ενέργειας προστατεύοντας παράλληλα τις μελλοντικές γενιές, μπορείς να επισκεφτείς τον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δράση για το κλίμα.
το είδα εδώ

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!