Πως να κρύψετε τον ηλεκτρολογικό πίνακα σας? Πως να κρύψετε τον ηλεκτρολογικό πίνακα σας?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Πως να κρύψετε τον ηλεκτρολογικό πίνακα σας?




Μια από τις μικρές ατέλειες που συναντάμε σε σπίτια είναι όταν ο ηλεκτρολογικός πίνακας βρίσκεται σε κάποιον κύριο χώρο,
όπως είναι το σαλόνι ή η τραπεζαρία ή η κουζίνα.

Αυτό συμβαίνει όταν το σχέδιο της οικίας είναι τέτοιο που δεν επέτρεπε να τοποθετηθεί σε κάποιο βοηθητικό χώρο, όπως είναι ένας διάδρομος ή μετά από κάποια ανακαίνιση με αλλαγές στην διαρρύθμιση που μας ανάγκασε να βγει σε ορατό σημείο ή απλά είναι πολύ μικρό το διαμέρισμα.
Ένας πάρα πολύ οικονομικός τρόπος να κρύψετε τον πίνακα του συναγερμού αλλά και τον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού είναι να τοποθετήσετε ένα κάδρο μπροστά τους.

 Μπορεί να είναι ένα οποιασδήποτε θεματολογίας κάδρο ή ένα τελάρο ζωγραφικής όπου επάνω του θα βάλετε ένα τύπωμα μιας φωτογραφίας (σε καταστήματα με κορνίζες θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν για να φτιάξετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε).
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε στη συνέχεια είναι να βάλετε σε δύο σημεία του τελάρου, από την ίδια πλευρά, μικρούς μεταλλικούς μεντεσέδες και να τους βιδώσετε μετά πάνω στον τοίχο έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν πόρτα ντουλαπιού. Προαιρετικά, μπορείτε στο σημείο όπου ενώνεται ο τοίχος με το κάδρο κατά το κλείσιμο (στην απέναντι δηλαδή πλευρά από αυτή που είναι τοποθετημένοι οι μεντεσέδες) να βιδώσετε από ένα μικρό κομμάτι θετικού και αρνητικού μαγνήτη αντίστοιχα σε κάθε επιφάνεια έτσι ώστε να παραμένει απόλυτα κλειστό το «ντουλάπι» κάδρο σας.

Προτού ξεκινήσετε να καρφώνετε τους μεντεσέδες στον τοίχο βεβαιωθείτε πως από το σημείο εκείνο δεν περνούν καλώδια του ρεύματος.


Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, αναρωτιόμαστε πώς θα κρύψουμε τον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού μας, και να απαλλαγούμε από την αντιαισθητική εικόνα που προσφέρει, με το που ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας. Δείτε μερικές λύσεις για να καταλάβετε τι εννοούμε.