Συσκευές (AFDD) απο την Hager Συσκευές (AFDD) απο την Hager

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Συσκευές (AFDD) απο την Hager

    


Μια ακόμη εταιρεία ηλεκτρολογικού υλικού πλαισίωσε στην γκάμα της  νέες συσκευές ανίχνευσης ηλεκτρικού τόξου (AFDD)
Η νέα λύση προστασίας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων της Hager συνδυάζει την αξιόπιστη τεχνολογία της με τις ικανότητες ενός μικροεπεξεργαστή.

 
Οι νέες συσκευές ανίχνευσης ηλεκτρικού τόξου (AFDD) χρησιμοποιούν την τεχνολογία του μικροεπεξεργαστή για να αναγνωρίσουν χαρακτηριστικές ρευμάτων και τάσεων που εμφανίζουν ηλεκτρικό τόξο και για να επιτύχουν απόζευξη του συγκεκριμένου κυκλώματος. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάφλεξης εξαιτίας ελλαττωματικών συνδέσεων και αγωγών.

 Τα καλώδια από PVC μπορούν να δημιουργήσουν ανάφλεξη ακόμα και με επίπεδο ενέργειας 450 joules και να προκαλέσουν καταστροφικές πυρκαγιές.
Αυτές μπορεί να είναι ακόμη πιο καταστροφικές αν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά, πολύτιμα αντικείμενα, άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως παιδιά και ηλικιωμένοι ή άνθρωποι με ειδικές ανάγκες στο κτίριο. Η τεχνολογία AFDD αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίζει και να μειώνει την εμφάνιση τέτοιων κινδύνων
Απόζευξη ακριβείας μέσω μικροεπεξεργαστή
Η νέα συσκευή ανίχνευσης ηλεκτρικού τόξου τοποθετείται στον τελικό πίνακα ή υποπίνακα διανομής, πριν το υπό προστασία κύκλωμα.

Ως τελική συσκευή προστασίας η οποία τοποθετείται σε κυκλώματα που χρειάζονται τέτοιου είδους προστασία, ελέγχει αδιάκοπα την κυματομορφή της τάσης και του ρεύματος του κάθε κυκλώματος.

Αν το AFDD ανιχνεύσει χαρακτηριστική ρεύματος ή καμπύλη τάσης μεγαλύτερη από 2,5A, επιτυγχάνει απόζευξη του συγκεκριμένου κυκλώματος σε κλάσματα δευτερολέπτου.
 Αυτή η νέα γενιά συσκευών προστασίας έχει εξοπλιστεί με σημαντικά πρόσθετα χαρακτηριστικά που ξεπερνούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων.
Επίβλεψη μέσω μικροεπεξεργαστή
Σε αντίθεση με τις αυτόματες ασφάλειες και τα ρελέ διαφυγής τα AFDD δεν ενεργοποιούνται ηλεκτρομηχανικά, αλλά μέσω μετρήσεων που διαχειρίζεται ο μικροεπεξεργαστής.
Αυτή η τεχνολογία επιτηρεί συνεχώς περισσότερες από 120 παραμέτρους τάσης και ρεύματος. Ο αλγόριθμος στο εσωτερικό του μικροεπεξεργαστή προσαρμόζεται κατά βέλτιστο τρόπο σε κοινές συσκευές: Διασφαλίζεται αξιόπιστα η διαφοροποίηση μεταξύ ενός ρεύματος σφάλματος τόξου και των κανονικών αποκλίσεων του ρεύματος στο δίκτυο, καθώς μπορεί να συμβεί από σπινθηρισμούς σε τρυπάνια ή από
σήματα διαμόρφωσης συχνότητας σε dimmers ή από κινητήρες μεταβλητής συχνότητας, με αποτέλεσμα να αποτρέπει την εσφαλμένη ενεργοποίηση.

Τα AFDD ενεργοποιούνται από τόξα σειράς και παράλληλα.

Η ενσωματωμένη προστασία υπέρτασης για τάση >275V παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στην εγκατάσταση, ενώ η ηλεκτρονική διαφορική προστασία ρεύματος (IΔn = 300 mA) προσφέρει επιπλέον προστασία έναντι πυρκαγιάς.
Ο εσωτερικός αυτοέλεγχος αντικαθιστά τον χειροκίνητο τακτικό έλεγχο


Σε αντίθεση με το ρελέ διαφυγής, δεν απαιτείται δοκιμή λειτουργίας για το AFDD.
 Ο ενσωματωμένος μικροεπεξεργαστής εκτελεί έναν αυτοέλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα - όπως προβλέπεται και στο πρότυπο
προϊόντος.

Η νέα γκάμα προστασίας υποστηρίζει τη σύνδεση βοηθητικών επαφών:
 


MZ201, βοηθητική επαφή ένδειξης λειτουργίας 1NO + 1NC
 


MZ202, βοηθητική επαφή ένδειξης σφάλματος 1NO + 1NC
 

MZ203, πηνίο εργασίας 230-415 V AC