Το PLC Ladder Simulato Το PLC Ladder Simulato

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Το PLC Ladder Simulato


 



Το PLC Ladder Simulator είναι ένας προσομοιωτής για τα αντικείμενα εισόδου και εξόδου του Android OS που προσομοιώνουν τη θύρα εισόδου / εξόδου ενός πραγματικού PLC. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα σχέδιά σας με πολλά από τα διαθέσιμα στοιχεία στη γλώσσα Ladder.




 

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ PLC
Ο προσομοιωτής έχει τέσσερα βασικά στοιχεία ώστε να μπορεί να λειτουργήσει: Διαχειριστής μεταβλητών, Διακομιστής σκάλας, Διεπαφή I / O PLC και Διαχειριστής I / O.
Ο διαχειριστής μεταβλητών





Αυτό το στοιχείο επιτρέπει να δημιουργήσετε και να περιγράψει τις μεταβλητές που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό σκάλα, το ROL αυτού του στοιχείου είναι πολύ σημαντικό, διότι η αίτηση δεν μπορεί να προσομοιώσει τίποτα αν theres οποιαδήποτε μεταβλητή δηλώσει σε αυτό.

Υπάρχουν έξι τύποι μεταβλητές:

Είσοδος: Αυτή η μεταβλητή αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο φυσικής εισόδου όπως ένα κουμπί ή ένα διακόπτη.
Έξοδος: Αυτή η μεταβλητή αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο φυσικής εξόδου όπως ένα LED.
Εικονική: Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται ως εσωτερική μεταβλητή στο σχέδιο.
INT: Αυτή η μεταβλητή αντιπροσωπεύει δεκαδικό υπογεγραμμένο αριθμό 16 bit. (-32768 έως 32767)
DINT: Αυτή η μεταβλητή αντιπροσωπεύει ένα δεκαδικό υπογεγραμμένο αριθμό 32-bit. (-2147483648 έως 2147483647)
REAL: Αυτή η μεταβλητή αντιπροσωπεύει έναν αριθμό κινητού σημείου IEEE 32 bit.


Ο Εκδότης Ladder



Το στοιχείο συντάκτη είναι εκεί όπου όλα τα σχέδια δημιουργούνται χρησιμοποιώντας τα εργαλεία για την προσθήκη, επεξεργασία και διαγραφή αντικειμένων. Ο επεξεργαστής έχει 44 αντικείμενα για προσθήκη, όπως: NC Contact, NO Contact, Coil, Sub-Rung, Rung, Counter, Timer και πολλά άλλα.

Όταν προσθέτετε ένα νέο στέλεχος, το πηνίο είναι σιωπηρό, έτσι κάθε φορά που το αντικείμενο Rung προστίθεται στη σκάλα, η εφαρμογή θα ζητήσει τη μεταβλητή για το πηνίο

Διεπαφή I / O PLC
Η διασύνδεση I / O του PLC είναι μια μπάρα που εμφανίζει τις θύρες εισόδου / εξόδου χρησιμοποιώντας τις οθόνες αριθμών και τις λυχνίες ως έξοδο και τους διακόπτες, τα κουμπιά και τους αριθμούς εμφανίζονται ως είσοδο. Η επάνω πλευρά της ράβδου είναι η θύρα εξόδου, όταν υπάρχουν περισσότερα από επτά αντικείμενα, η ράβδος μπορεί να γλιστρήσει αγγίζοντας πάνω της. Η πλευρά του κουμπιού της μπάρας είναι η θύρα εισόδου, για να μετακινήσετε αυτήν την μπάρα όταν υπάρχουν περισσότερα από επτά αντικείμενα που μπορεί να γλιστρήσει αγγίζοντας τη γκρι γραμμή στη μέση.




Για να αλλάξετε την τιμή της αναλογικής εισόδου, πατήστε το αριθμητικό οθόνη της εισόδου και να αλλάξετε τη θέση του δρομέα.


Η γραμμή εμφανίζεται μόνο όταν η εφαρμογή γίνεται προσομοίωση του σχεδιασμού ή στο I / O Διευθυντής. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν προσθέτετε μια επαφή NO, NC επαφή και υπο-βαθμίδα, θα πρέπει να έχετε μια βαθμίδα στην οθόνη και αγγίξτε το σκαλί στη θέση που θέλετε να προσθέσετε το αντικείμενο.




Διαχειριστής I / O
Ο διαχειριστής εισόδου / εξόδου επιτρέπει την αλλαγή του τύπου του στοιχείου για κάθε ακίδα εισόδου ή εξόδου.



Σημειώσεις
Οι σημειώσεις επιτρέπουν στο χρήστη να είναι πιο εξοικειωμένο με τα αντικείμενα του διαγράμματος σκάλας, η σημείωση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή. Ο προσομοιωτής σκάλας PLC χρησιμοποιεί δύο τύπους σημειώσεων.

PLC Notation 1


Σε αυτή τη σημείωση το σύστημα προσθέτει αυτόματα 24 εικονικές μεταβλητές, 8 μεταβλητές εισόδου διακόπτη και 8 μεταβλητές εξόδου. Οι ετικέτες σε όλες αυτές τις μεταβλητές με βάση σημειώσεις εμπορική PLC του. Ο χρήστης επίσης να αλλάξετε το όνομα της ετικέτας των μεταβλητών και να προσθέσετε περισσότερες μεταβλητές.


Αυτός είναι ο τύπος συμβολισμού που θα λάβουν οι μεταβλητές.

Μεταβλητή εισόδου: I0.1

Μεταβλητή εξόδου: O0.1

Εικονική μεταβλητή: M0.1


PLC Notation 2


Σε αυτή τη σημείωση το σύστημα προσθέτει αυτόματα 24 εικονικές μεταβλητές, 8 μεταβλητές εισόδου διακόπτη και 8 μεταβλητές εξόδου. Οι ετικέτες σε όλες αυτές τις μεταβλητές με βάση σημειώσεις εμπορική PLC του. Ο χρήστης επίσης να αλλάξετε το όνομα της ετικέτας των μεταβλητών και να προσθέσετε περισσότερες μεταβλητές.


Αυτός είναι ο τύπος συμβολισμού που θα λάβουν οι μεταβλητές.

Μεταβλητή εισόδου: I: 0/1

Μεταβλητή εξόδου: O: 0/1

Εικονική μεταβλητή: B3: 0/1


ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ
Ο επεξεργαστής σκάλας έχει 44 αντικείμενα.

Επαφές


Μια επαφή είναι μια αναπαράσταση ενός εξαρτήματος ηλεκτρικού διακόπτη, η επαφή ενεργεί ως είσοδος του στύλου. Λειτουργεί με την είσοδο, έξοδο και εικονικές μεταβλητές. Η κανονικά ανοιχτή επαφή (NO), επιτρέπει το πέρασμα της ροής του ρεύματος όταν είναι ενεργό, δεν υπάρχει ρεύμα μπορεί να περάσει αν η επαφή είναι ανενεργό. Η κανονικά κλειστή επαφή (NC) , επιτρέπουν τη διέλευση της ροής ρεύματος όταν είναι ανενεργή, δεν μπορεί να περάσει ρεύμα εάν η επαφή είναι ενεργή.






ΟΧΙ και NC επαφές.


Σπείρα


Ένα πηνίο είναι μια αναπαράσταση ενός εξαρτήματος ενεργοποιητή, είναι το τμήμα εξόδου του στύλου. Λειτουργεί με την έξοδο και τις εικονικές μεταβλητές.

Είναι συνήθως ανενεργό όταν δεν υπάρχει ροή ρεύματος προέρχεται από τις εισόδους της βαθμίδας. Όταν το πηνίο συνδέεται με μια μεταβλητή εξόδου αυτό θα αποτελέσει ένα LED Η βαθμίδα χρησιμοποιεί τρεις τύπους ρόλων:




Πηνίο εξόδου: Αυτό το πηνίο λειτουργεί σαν ένα κανονικό πηνίο, όταν ενεργοποιείται θα θέσει τη μεταβλητή που σχετίζεται με αυτήν σε υψηλή κατάσταση, όταν δεν ενεργοποιείται η κατάσταση είναι χαμηλή.
Πηνίο μανδαλώσεως: Όταν ενεργοποιηθεί το πηνίο, η μεταβλητή που συνδέεται με αυτήν θα ρυθμιστεί σε υψηλή κατάσταση, η μεταβλητή αυτή θα παραμείνει εκείνη η υψηλή κατάσταση ανεξάρτητα αν το πηνίο είναι απενεργοποιημένο.
Unlatch Coil: Όταν ενεργοποιηθεί το πηνίο, η μεταβλητή που συνδέεται με αυτή θα ρυθμιστεί σε χαμηλή κατάσταση, αυτή η μεταβλητή θα παραμείνει αυτή η χαμηλή κατάσταση ανεξάρτητα αν το πηνίο είναι απενεργοποιημένο.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ APP


Rung


Το στέλεχος είναι μια οριζόντια γραμμή που πηγαίνει από αριστερά προς τα δεξιά, κάθε στύλος αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό παράλληλο κύκλωμα διακλάδωσης μεταξύ των πόλων μιας τροφοδοσίας. Το στέλεχος πρέπει να έχει τουλά
χιστον ένα πηνίο στη δεξιά πλευρά.




Υπόστρωμα


Η υπο-σκαλί προσθέτει μια νέα γραμμή για να θέσει επαφές σε σειρά, αυτό το αντικείμενο λειτουργεί ως λογική Ή να σέβονται τις επαφές που βρίσκονται στο κεντρικό βαθμίδα όπου η δεξιά συγκλίνουν με αυτό. Το αντικείμενο περνά από την αριστερή πλευρά του διαγράμματος προς τη δεξιά πλευρά που έχει ορίσει ο χρήστης.






Μετρητής


Ο τύπος μετρητή που χρησιμοποιεί ο PLC Ladder Simulator Pro είναι η CTU (Count Up), αυτός ο μετρητής θα θέσει την έξοδο DN (Done) σε υψηλή κατάσταση όταν ο καταχωρητής Accum είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τον καταχωρητή Preset. Κάθε φορά που η είσοδος NO του μετρητή αλλάζει από χαμηλή σε υψηλή, το μητρώο Accum θα αυξηθεί κατά ένα. Όταν η είσοδος επαναφοράς είναι σε υψηλή κατάσταση, ο καταχωρητής Accum θα πάρει μηδενική τιμή.

Για να προσθέσετε έναν μετρητή: ανοίξτε το Editor Ladder> κάντε κλικ στο εικονίδιο συν> κάντε κλικ στο Rung του παραθύρου Add Object> κάντε κλικ στο Counter του παραθύρου Add Rung.

Όταν δημιουργείται ένας μετρητής, δημιουργούνται δύο μεταβλητές DINT στον διαχειριστή μεταβλητών, ένας για την προεπιλογή και ο άλλος για τον συσσωρευτή.




Μετρών την ώραν

Ο προσομοιωτής σκάλας PLC χρησιμοποιεί έναν τύπο χρονοδιακόπτη, τον TON (χρονόμετρο καθυστέρησης).

Ο χρονομετρητής TON αρχίζει να μετράει όταν η είσοδος NO είναι σε υψηλή κατάσταση. Όταν η είσοδος ΝΟ βρίσκεται σε χαμηλή κατάσταση, το μητρώο Accum πηγαίνει στο μηδέν.

Η έξοδος DN (Έγινε) πηγαίνει ψηλά όταν το μητρώο Accum είναι μεγαλύτερη ή ίση από το Μητρώο προκαθορισμένων. Η έξοδος ΤΤ (Timer Timing) πηγαίνει ψηλά όταν το χρονόμετρο μετρά. Για να προσθέσετε έναν μετρητή: ανοίξτε τον επεξεργαστή Ladder> κάντε κλικ στο εικονίδιο plus> κάντε κλικ στο Rung του παραθύρου Add Object> κάντε κλικ στο Timer του παραθύρου Add Rung. Όταν δημιουργείται ένας χρονιστής, δημιουργούνται δύο μεταβλητές DINT στον διαχειριστή μεταβλητών, ένας για την προεπιλεγμένη και ο άλλος για τον συσσωρευτή.





ΑΛΛΕΣ 31 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Εκεί είναι τόσο πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο της λειτουργικότητας αυτού του λειτουργίες, μπορείτε να ελέγξετε αυτό δύο συνδέσμους ( link1 , link2 ) για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτό.

EQU
NEQ
LES
LEQ
GRT
GEQ
LIM
MEQ
MOV
BSL
BSR
ΚΑΙ
Ή
ΔΕΝ
XOR
ΠΡΟΣΘΕΤΩ
ΥΠΟ
MUL
DIV
ABS
SQR
XYP
ASN
ACS
ATN
COS
LN (φυσικό ημερολόγιο)
LOG (Σύνδεση στη Βάση 10)
ΑΜΑΡΤΙΑ
ΗΛΙΟΚΑΜΕΝΟΣ
SCP

Importan ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

Το MOV είναι η μόνη λειτουργία που μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα των αναλογικών ακίδων.
Οι λειτουργίες MOV και SCP είναι οι μόνες που μπορούν να γράψουν στις αναλογικές ακίδες.
Οι λειτουργίες BSL και BSR μπορούν να κάνουν μια άμεση μετατόπιση bit στις ακίδες ψηφιακής εξόδου, για να την χρησιμοποιήσετε, πρέπει να επιλέξετε το λιγότερο σημαντικό bit των ακίδων εξόδου στην ενότητα "Μεταβλητή (Output - INT - DINT)" και σε μήκος αριθμός bits όπου στοχεύει στο πιο σημαντικό bit.

Κατεβάστε την εφαρμογή από εδώ