Αντικεραυνικός Κώδικας –Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από υπερτάσεις” Αντικεραυνικός Κώδικας –Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από υπερτάσεις”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Αντικεραυνικός Κώδικας –Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από υπερτάσεις”



Απόσπασμα από το βιβλίο “Αντικεραυνικός Κώδικας –Προστασία Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων από υπερτάσεις” της ΕΛΕΜΚΟ του  Νικόλαου Κόκκινου.

Πολλές βιομηχανικές εφαρμογές, λόγω της μεγάλης ηλεκτρικής παροχής που απαιτούν, έχουν άμεση σύνδεση με το δίκτυο ΜΤ με δικούς τους Υ/Σ. Το δίκτυο ΜΤ συνήθως είναι εναέριο και σε πολλές περιπτώσεις (κυρίως εντός βιομηχανικών ζωνών) είναι απομονωμένο και εκτεθειμένο σε άμεσα αλλά και έμμεσα κεραυνικά πλήγματα. 
Ταυτόχρονα η δημιουργία ενός σφάλματος ή η διακοπή τροφοδοσίας στη ΜΤ μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες κρουστικές υπερτάσεις, οι οποίες θα καταπονήσουν τον κρίσιμο βιομηχανικό εξοπλισμό. Παράλληλα, η προστασία όλων των πινάκων και μηχανημάτων σε μια εκτεταμένη βιομηχανική ηλεκτρική εγκατάσταση είναι δαπανηρή και σε ορισμένες περιπτώσεις δύσκολα εφαρμόσιμη.




 Για το λόγο αυτό, το κομβικό σημείο σύνδεσης με το δίκτυο της βιομηχανικής ηλεκτρικής εγκατάστασης, το οποίο συχνά καταπονείται έντονα από κρουστικές υπερτάσεις, μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας απαγωγούς, οι οποίοι θα παρέχουν χαμηλή παραμένουσα και θα έχουν τη δυνατότητα να εκφορτίζουν πολλαπλές κρουστικές υπερτάσεις, χωρίς να παρουσιάζουν γρήγορη φθορά, ώστε να εξασφαλίζουν μεγάλη διάρκεια ζωής προστατεύοντας τον κρίσιμο βιομηχανικό εξοπλισμό.
Δείτε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του...



το είδα εδώ