Προγραμματισμός με App Inventor Προγραμματισμός με App Inventor

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Προγραμματισμός με App Inventor


 

Η τεράστια διείσδυση των έξυπνων φορητών συσκευών στην παγκόσμια αγορά και η μεγάλη τους απήχηση στις νεότερες γενιές είναι γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Τα γεγονότα αυτά, θέτουν ιδανικές βάσεις για τη μάθηση βασικών προγραμματιστικών εννοιών μέσα από την ανάπτυξη εφαρμογών για τις αγαπημένες συσκευές των νέων, είτε πρόκειται για έξυπνα τηλέφωνα, είτε για ταμπλέτες.



 Το μεγάλο μερίδιο της πλατφόρμας Android στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά, αποτέ- λεσε ένα λόγο παραπάνω να εστιάσουμε στην ιδιαιτέρως δημοφιλή πλατφόρμα του Android.

 Προς την κατεύθυνση αυτή, η Google ανέπτυξε το App Inventor, ένα ελεύθερο και ανοικτό περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού, ιδανικό για χρήστες με ελάχιστη ή και καθόλου σχετική εμπειρία, το οποίο πλέον αναπτύσσεται και συντηρείται από το MIT (Massachusetts Institute of Technology), ένα από τα μεγα- λύτερα και ισχυρότερα Πανεπιστήμια της Αμερικής στον τομέα της πληροφορικής.


 Θεωρούμε ότι η πλατφόρμα του App Inventor, ως κατάλληλα σχεδιασμένη για αρχάριους στον προγραμματισμό χρήστες και βελτιστοποιημένη για εκπαιδευτική χρήση, δίνει κίνητρα στους μαθητές, καθώς τους επιτρέπει να δημιουργούν εύκολα εφαρμογές, άμεσα αξιοποιήσιμες από τους ίδιους αλλά και από τον περίγυρό τους, για συσκευές που αγαπάνε και χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.


Για το σκοπό αυτό, αναπτύξαμε το παρόν εκπαιδευτικό υλικό, προσπαθώντας μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες και όσο το δυνατόν πρωτότυπες δραστηριότητες, οι μαθητές να καταστούν ικανοί να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε πράξη, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας εφαρμογές που να έχουν νόημα για τους ίδιους.

Το υλικό που αναπτύχθηκε διατίθεται με άδεια χρήσης CC-BY-SA.


- Ανάπτυξη εφαρμογών σε App Inventor.pdf

- Συνοδευτικά αρχεία εφαρμογών.zip