Μονάδες αυτόματης επαναφοράς RCD Μονάδες αυτόματης επαναφοράς RCD

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Μονάδες αυτόματης επαναφοράς RCD



Οι μονάδες αυτόματου επαναπατρισμού των διακοπτών διαρροής, την αυτόματη επαναφορά του διακόπτη διαρροής σε κανονική λειτουργία, σε περίπτωση ενεργοποίησης του εν λόγω σφάλματος.

Στην πραγματικότητα, ηλεκτρικές διαταραχές διαφόρων ειδών, που προκαλείται για παράδειγμα από κεραυνούς, μπορεί να προκαλέσει ψευδή ενεργοποίηση των διαφορικών διακοπτών  (RCD)που δημιουργούν ζημιά ή δυσάρεστες συνέπειες και σε οικίες και
 καταστήματα , γραφεία, επειδή εμποδίζουν τις λειτουργίες τους σέ πολλές συσκευές οπως οι υπολογιστές , ψυγεία, συναγερμοί αυτοκινήτων, συστήματα άρδευσης, λέβητες, κ.λπ.

Υπάρχουν διαθέσιμες δύο εκδόσεις.

 Η πρώτη είναι ένα μοτέρ με δυνατότητα επανοπλισμού διακοπτών διαρροής F200, που είναι κατάλληλο για 1Φ ή 3Φ διακόπτες διαρροής.
 Σε περίπτωση σφάλματος εκτελεί τρεις προσπάθειες επανόπλισής τους. 

Μετά από τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες το μοτέρ βγαίνει εκτός και ενεργοποιείται η ενσωματωμένη μεταγωγική επαφή σφάλματος.

Η πιο καινοτομική λύση που είναι κατάλληλη μόνο για 1φασικούς διακόπτες διαρροής είναι η μονάδα αυτόματου επανοπλισμού, η οποία μετά από την ενεργοποίηση του διακόπτη διαρροής λόγω σφάλματος, ελέγχει την εγκατάσταση και τον επαναφέρει αυτόματα, μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει παραμένουσα διαρροή στο κύκλωμα.

 Σε αντίθετη περίπτωση, ο διακόπτης διαρροής μένει μόνιμα ανοιχτός.

Οι μονάδες αυτόματου επανοπλισμού μονοφασικών διακοπτών διαρροής επιτρέπουν την αυτόματη επαναφορά σε κανονική λειτουργία του διακόπτη διαρροής σε περίπτωση σφάλματος, αφού προηγουμένως έχουν ελέγξει την εγκατάσταση για παραμένουσα διαρροή

. Είναι κατάλληλες μόνο για μονοφασικούς διακόπτες διαρροής F200 (2Ρ) έως 63 Α/30 mA.

  


Η ηλεκτρική σύνδεση του μοτέρ αυτόματης επαναφοράς F2C-ARH, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, καθώς η συσκευή περιλαμβάνει ήδη 4 καλώδια τα οποία συνδέονται παράλληλα στην είσοδο και την έξοδο της τροφοδοσίας του διακόπτη διαρροής.

Η συγκεκριμένη μονάδα συνεργάζεται μόνο με μονοφασικούς διακόπτες διαρροής (1ph) με ευαισθησία 30 mA.
Στο παρακάτω βίντεο επεξηγεί την λειτουργία του F2C-ARH,





Μόλις η μονάδα F2C-ARH τροφοδοτηθεί κανονικά με τάση, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενεργοποίησή της.



 Είναι απαραίτητο το κάλυμμα της μονάδας να κυλιστή προς τα δεξιά, έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως το χειριστήριο του ρελέ διαρροής. Σε αυτή τη θέση η μονάδα ενεργοποιείται και ανάβει το ενδεικτικό LED.





Το ενδεικτικό LED που βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής και ανάλογα με το χρώμα που ανάβει, συμβολίζει τη λειτουργία της μονάδας F2C-ARH.



Η ενσωματ
ωμένη βοηθητική επαφή της μονάδας F2C-ARH μπορεί να δίνει εντολές απομακρυσμένου ελέγχου για την κατάσταση λειτουργίας της.


 Για παράδειγμα, εάν συνδυαστεί με την μονάδα ΑΤΤ-22, μπορεί να αποστέλλει πληροφορίες σε κινητό τηλέφωνο, σε περιπτώσεις που θα υπάρξει κάποιο σφάλμα από διαρροή στην εγκατάσταση. 




Σε οποιαδήποτε περίπτωση ενεργοποίησης του ρελέ διαρροής, μπορούν να μεταδίδονται ασύρματα πληροφορίες
 (αποκλειστικά με τη χρήση της μονάδας ΑΤΤ-22).




ΑΤΤ-22 είναι μια μονάδα GSM με 2 εισόδους 2 εξόδους