Ο Napo σε…κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!(vid) Ο Napo σε…κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!(vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο Napo σε…κίνδυνο ηλεκτροπληξίας!(vid)


 

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα οικείο και ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής αλλά και της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να τραυματίσει ή να σκοτώσει τους ανθρώπους, και να προκαλέσει ζημιά, εάν δεν αντιμετωπίζεται με σεβασμό.


Υπάρχουν απλές προφυλάξεις που μπορούν να ληφθούν για να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού κατά την εργασία με ή κοντά σε ηλεκτρική ενέργεια.


"Napo στο ... Συγκλονιστικές καταστάσεις» περιγράφει κάποιους από τους κινδύνους: διηγήματα απεικονίζουν την αντιπαράθεση μεταξύ Napo και διάφορες ηλεκτρικές κινδύνους, και οι πλέον ιστορίες περιλαμβάνουν την οργάνωση της εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις.

 Ο κίνδυνος παίζεται από μια μικρή φιγούρα που έχει αναληφθεί από ένα ηλεκτρικό τόξο σε μπλε ελεκτρίκ χρώμα.Η ταινία έχει σχεδιαστεί για να τονίσει κάποια από τα ζητήματα, να προωθήσει τη συζήτηση και να οδηγήσει σε πιο ασφαλείς εργασιακές πρακτικές.





Η δημιουργία του Napo

Ο Napo είναι μια πρωτότυπη ιδέα που επινοήθηκε από επαγγελματίες επικοινωνίας σε θέματα ΕΑΥ με στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη για μέσα πληροφόρησης υψηλής ποιότητας, τα οποία υπερβαίνουν τα εθνικά σύνορα, απευθύνονται σε διάφορους πολιτισμούς και γλώσσες και αφορούν πρακτικές ανάγκες των ανθρώπων στο χώρο εργασίας. Οι ταινίες δεν έχουν στόχο να καλύψουν διεξοδικά συγκεκριμένα θέματα, ούτε έχουν επιμορφωτικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο ρόλος του Napo και των φίλων του είναι να κάνουν μια εισαγωγή στην ΕΑΥ με κατανοητό τρόπο, παρουσιάζοντάς τη μέσα από διασκεδαστικούς ήρωες, ευχάριστες ιστορίες και χιουμοριστική διάθεση. Το σύνθημα «Ασφάλεια με χαμόγελο» είναι η συμβολή του Napo για ασφαλέστερους, υγιεινότερους και καλύτερους χώρους εργασίας. Κάθε ταινία αποτελεί συμπαραγωγή διαφόρων ευρωπαϊκών οργανισμών. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με έδρα το Μπιλμπάο της Ισπανίας χρηματοδότησε τη δημιουργία του δικτυακού τόπου.
Γενικό πλαίσιο

Η κινηματογραφική κοινοπραξία Film Consortium - HSE (ΗΒ), DGUV (Γερμανία), INAIL (Ιταλία), INRS (Γαλλία), SUVA (Ελβετία) και ΑUVA (Αυστρία) - δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους 1992/3 για την Ασφάλεια και την Υγεία, καθώς και του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης του 1992.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στη στήριξη διαφόρων φεστιβάλ κινηματογράφου με την πεποίθηση ότι ήταν εφικτή η προσαρμογή των καλύτερων βίντεο για διανομή σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως αυτό αποδείχθηκε δύσκολο εγχείρημα. Πολλές ταινίες αποτελούν παραγωγές εταιρειών εμπορικής διανομής οι οποίες δεν είναι διατεθειμένες να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους. Οι πολιτιστικές διαφορές όσον αφορά τις εικόνες, την πλοκή, την εντύπωση και την αίσθηση που προκαλούν οι ταινίες καθιστούν δύσκολη την προσαρμογή και τη μεταφορά τους εκτός εθνικών συνόρων.

Κατά συνέπεια, η κοινοπραξία προέβη σε συναντήσεις προκειμένου να διερευνήσει τρόπους για την ανάθεση και την υλοποίηση της παραγωγής βίντεο για διανομή σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η κοινοπραξία δραστηριοποιείται με βάση το προσωπικό ενδιαφέρον και τη συνεισφορά φυσικών προσώπων και όχι επί θεσμικής βάσης.
Η ομάδα των δημιουργών

Συγγραφέας και σκηνοθέτης των ταινιών του Napo είναι ο Eric Scandella για τη Via Storia.

Παραγωγός των τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων (3D animation) είναι ο Fabrice Barbey για την Protozoaire.

Τη μουσική έχει συνθέσει ο Henri Muller.
Η δημιουργία του Napo

Η κοινοπραξία υπέβαλε κοινή πρόταση και δημοσίευσε τις προδιαγραφές καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού για την παραγωγή ενός βίντεο με θέμα τη σήμανση ασφάλειας, στο πλαίσιο της οποίας δύο εταιρείες παραγωγής υπέβαλαν σύνοψη των σεναρίων τους. Η σύμβαση κατακυρώθηκε στην Via Storia, μια γαλλική εταιρεία με έδρα το Στρασβούργο. Έτσι γεννήθηκε ο Napo!

Το πρώτο βίντεο με τίτλο Best Signs Story (Σωστή σήμανση) προβλήθηκε στο φεστιβάλ κινηματογράφου της ΕΕ στο Εδιμβούργο το 1998 και απέσπασε βραβεία στην Παγκόσμια Διάσκεψη του Σάο Πάολο το 1999 και σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γαλλία και στη Γερμανία.

To 2003, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία με έδρα στο Μπιλμπάο εκδήλωσε ενδιαφέρον για την παραγωγή ενός τρίτου βίντεο με σκοπό τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με θέμα τις επικίνδυνες ουσίες. Ο Οργανισμός σύναψε συμφωνία με την κοινοπραξία η οποία περιελάμβανε ρητές διατάξεις σχετικά με τη μη αποκλειστική χρήση, τα δικαιώματα και το κόστος, προκειμένου να έχει ο Οργανισμός τη δυνατότητα διανομής των κύριων αντιγράφων του βίντεο σε όλα τα κράτη μέλη, τις υποψήφιες χώρες και τις χώρες ΕΖΕΣ. Έκτοτε η συνεργασία συνεχίζεται.
το είδα εδώ