Η καλύτερη έξυπνη σφουγγαρίστρα Η καλύτερη έξυπνη σφουγγαρίστρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η καλύτερη έξυπνη σφουγγαρίστρα



Όταν η iRobot εισήγαγε το πρώτο ρομπότ σκούπα το 2002, το Roomba, ήταν στο υψηλότερο σημείο τιμής.

 Τώρα, το φθηνότερο Roomba που μπορείτε να βρείτε ξεκινά από $ 374,99.


Ευτυχώς, υπάρχει τώρα μία νέα, προσιτή και αποτελεσματική ρομποτική εναλλακτική λύση για σφουγγάρισμα: το νέο iRobot Braava Jet.

Το Braava Jet είναι μια καινοτομία για την iRobot, τόσο σχετικά με το σχεδιασμό όσο και με τη νοημοσύνη.

 Ενώ τα περισσότερα ρομπότ καθαρισμού έχουν στρογγυλό σχήμα, το Braava Jet είναι μία μικρή, τετράγωνη, ως επί το πλείστον πλαστική συσκευή, με καλόγουστες aqua μπλε αποχρώσεις.

Δεν μοιάζει ούτε με σφουγγαρίστρα, ούτε με ρομπότ.

Η στρατηγική καθαρισμού είναι επίσης διαφορετική. Βασίζεται σε νερό της βρύσης και ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια καθαρισμού που τα τοποθετείτε στο κάτω μέρος της συσκευής και τα αφαιρείτε με το τράβηγμα ενός μοχλού όταν τελειώσει.

Το ρομπότ σφουγγαρίζει με ψεκασμό νερού από τη μπροστινή πλευρά του και στη συνέχεια τρίβει με τα μαξιλάρια που είναι εμποτισμένα με διάλυμα.

Μοιάζει με το σύστημα Swiffer εκτός από το γεγονός ότι τα μαξιλάρια έχουν ειδική κωδικοποίηση στο κάτω μέρος για να αναγνωρίζει το ρομπότ το είδος της εργασίας καθαρισμού που θέλετε να γίνει: υγρό σφουγγάρισμα ή ξηρό σκούπισμα (που δεν χρησιμοποιεί νερό).

Το Braava Jet της IRobot φτάνει πλήρως συναρμολογημένο. Απλά πρέπει να φορτίσετε την αποσπώμενη μπαταρία, να την ενώσετε στο σώμα, να ανοίξτε την τάπα του ρεζερβουάρ, κάτω από τη λαβή, να προσθέσετε σιγά-σιγά νερό και στη συνέχεια να επιλέξτε ένα μαξιλάρι.

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το iRobot Braava Jet είναι να το τοποθετήσετε κοντά στην άκρη της αριστερή γωνίας του δωματίου που θέλετε να καθαρίσετε, να πατήσετε το κουμπί καθαρισμού στη συσκευή και να απομακρυνθείτε.

Το ρομπότ καλύπτει 200 τετραγωνικά πόδια ανά φόρτιση, μόνο με ανεφοδιασμό της δεξαμενής νερού και αλλαγή στα επιθέματα καθαρισμού.


Τα μαξιλάρια επίσης, δεν αλλάζουν απλά το διάλυμα καθαρισμού ή τη δύναμη τριψίματος, αλλάζουν όλο τον τρόπο που καθαρίζουν. Είτε με υγρό είτε με βρεγμένο επίθεμα, το Braava Jet θα σφουγγαρίσει με κίνηση εμπρός και πίσω, διαγράφοντας μικρά “V” στο πάτωμα καθώς κινείται αργά προς τα εμπρός.

 Η διαδρομή καθαρισμού δεν είναι τυχαία ωστόσο.
   

 Το ρομπότ ακολουθεί μια συγκεκριμένη πορεία.