REGEN DRIVE (VF – VARIABLE FREQUENCY DRIVE) REGEN DRIVE (VF – VARIABLE FREQUENCY DRIVE)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

REGEN DRIVE (VF – VARIABLE FREQUENCY DRIVE)







Οι ρυθμιστές στροφών, τα γνωστά σε όλους inverters, τείνουν να γίνουν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοματισμού ενός σύγχρονου ανελκυστήρα. Έχει συμπληρωθεί τουλάχιστον μια δεκαετία γενικευμένης χρήσης τους και από τον κλάδο του ανελκυστήρα, ενώ στο χώρο της βιομηχανίας ήταν ευρέως διαδεδομένα από πιο νωρίς.


Τι είναι το inverter

Η πραγματική ελληνική απόδοση του όρου «inverter» είναι «αντιστροφέας», και προέρχεται από τη λειτουργία του ως ηλεκτρονική διάταξη. Επικράτησε όμως στην ονομασία του η τελική του ιδιότητα και χρήση, αυτή της ρύθμισης των στροφών ενός ηλεκτροκινητήρα. Πιο εμπεριστατωμένα: Inverter είναι εκείνη η ηλεκτρονική διάταξη που έχει τη δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής αλλά και της ροπής του ηλεκτροκινητήρα εναλλασσομένου ρεύματος.

Χρησιμοποιεί κύκλωμα μεταβλητής συχνότητας κλειστού βρόγχου (closed loop) διασφαλίζοντας ομαλή κίνηση και ελάχιστη καταναλισκώμενη ενέργεια, μέσω ελέγχου της άεργου ισχύος (ισχύς που στα συμβατικά κυκλώματα εμφανίζεται ως απώλειες (θερμότητα) με καταστροφικές συνεπείς για την ενεργειακή απόδοση του ανελκυστήρα, το περιβάλλον και τα λοιπά μηχανικά μέρη που υπερθερμαίνονται 
ο τρόπος λειτουργίας του αναστρέψιμο VF drive
.Το ReGen drive λειτουργεί ως αναστρέψιμο VF drive και μπορεί ταυτόχρονα να «δώσει» και «να πάρει πίσω» ενέργεια από την μηχανή. Η αναπαραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείται για:
Φωτισμό θαλάμου
Άλλους ανελκυστήρες
Λοιπές ηλεκτρικές ανάγκες κτιρίου



Το σημαντικότερο πλεονέκτημα χρήσης του ReGen Drive είναι η εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70% η οποία (για τους λάτρεις της τεχνολογίας και των μαθηματικών) επιτυγχάνεται μέσω:
Χαμηλότερης παραμόρφωσης των αρμονικών του ρεύματος (< 5%)
Μείωση παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων
Μείωση ζήτησης ανώτατης ισχύς κατά την εκκίνηση του κινητήρα (άεργος ισχύς)

Δείτε το σχετικό βίντεο



Το είδα εδώ