ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ POWER SAVERS . ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ POWER SAVERS .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ POWER SAVERS .

           

 ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ?

 Ενα μάγικό προϊόν που ονομάζεται Power Saver και ισχυρίζεται οτι μπορεί να μειώσει των μηνιαίο λογιαριασμό του ηλεκτρικού μέχρι 35%.

 Αυτά τα προϊόντα πωλούνται απο 50 έως 80 euro για οικιακή χρήση , ή και μέχρι τα 2500 Euro για ένα κατάστημα με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Αλλα αξίζουν τα χρήματά σας;

Εδώ βλέπεται μερικές φωτογραφίες απο τέτοια προϊόντα:






Κάποιοι μας είπαν οτι είναι πατενταρισμένη τεχνολογία και δεν μπορούν να μιλήσουν για αυτό. Άλλοι μας είπαν οτι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ηλεκτρονικό κύκλωμα και δεν ξέρουν πως λειτουργεί και τελικά κάποιοι μας αποκάλυψαν οτι δεν έχουν ηλεκτρονικά αλλά πλάκες καλυμένες με "εξωτικα" υλικά όπως το "ρουμπίνιο" (Μην ψάχνετε! Δεν υπάρχει!). Επιπλέον όλοι ισχυρίστηκαν οτι το σύστημα χρειάζεται μέρες ή ακόμα και εβδομάδες για να "προσαρμοστεί" στο σπίτι σας και το σπίτι σας σε αυτο!



 Στη συνέχεια αρχίσαμε να ψάχνουμε για αγορά απο το Internet και βρίσκουμε τα ίδια προϊόντα απο 5 εώς 10 Euro. Σκεφτήκαμε οτι κάποιοι επιχειρηματίες έχουν βρεί την ευκαιρία να βγάλουν πολλά λεφτά αλλά συνεχίσαμε να πιστεύουμε οτι οι συσκευές αυτές μπορεί και να λειτουργούν. Στη συνέχεια ήρθε το τελικό χτύπημα!

 Είδαμε μια διαφήμηση στην τηλεόραση οπού έδειχνε οτι όταν η συσκευή συνδεόταν παράλληλα με το φορτίο (λάμπες οικονομίας) τότε η ένδειξη της τιμής της έντασης του ρεύματος σε Amper μειώνεται!
Ο διαφιμιζόμενος κατέληγε στο συμπέρασμα οτι αφού μειώνεται η τιμή του ρεύματος, μειώνεται και η κατανάλωση , άρα και ο λογιαριασμός του ηλεκτρικού!

Δείτε μια τέτοια διαφήμηση εδώ!

Αυτό μπορεί να ακούγεται λογικό αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιες αδυναμίες σε αυτή την ιδέα. Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε να μειώνει την ένδειξη του ρεύματος όταν συνδεθεί παράλληλα με ένα επαγωγικό φορτίο είναι ένας πυκνωτής! Με τον πυκνωτή διορθώνουμε το συνημίτονο δηλαδή την διαφορά φάσης μεταξύ του ημικύμματος τάσης και έντασης στο εναλλασόμενο ρεύμα!




Μετά απο όλα αυτά είμασταν σχεδόν σίγουροι οτι είχαμε να κάνουμε με μια συσκευή διόρθωσης συνημιτόνου. Εξακολουθούσε όμως να μας προβληματίζει το μέγεθος και το βάρος αυτών των συσκευών, μια και οι πυκνωτές για διόρθωση συνημιτόνου στην βιομηχανία είναι αρκετά μεγάλοι και βαριοί. Οπότε τώρα είχαμε άρχίσει να ψάχνουμε για ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα ή ένα super πυκνωτή που θα μπορούσε να εξομοιώσει την λειτουργία αυτή. Επίσης ψάχναμε και έναν εθελοντή να μας δώσει μια τέτοια συσκευή για να την ανοίξουμε και να την μελετήσουμε!

Και για καλή μας τύχη βρέθηκε!

Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να συνδέσουμε την συσκευή στην έξοδο μιας συσκευής μέτρησης ικανής να μετράει πραγματική κατανάλωση (KWh), φαινόμενη ισχή (VΑr), ένταση ρεύματος (A) και φυσικά συνημίτονο.



Και ωωω και τι έκπληξις!

 Η συσκευή εξοικονόμισης ενέργειας καταναλώνει 0,5KWh , έχει φαινόμενη 100VA και συνημίτονο 0 (χωρητικό)!

Δηλαδή συμπριφορά καθαρού πυκνωτή!

 Εξακολουθώντας να πιστεύουμε στο όνειρο μας για μια νέα θαυματουργή τεχνολογία που μπορεί να προσαρμόζεται στα φορτία του σπιτίου σας, έπρεπε να προχωρήσουμε να το ανοίξουμε!
Και εδώ είναι...


Η θαυματουργη συσκευή αποτελείται απο 3 πυκνωτές 2.2uF συνδεμένους παράλληλα, ένα αντικεραυνικό εξάρτημα, μια ασφάλεια προστασίας του κυκλώματος και μερικές διόδους και ένα μικρό πυκνωτή για να ανάβουν τα leds!

Δεν πειστίκατε ακόμα; Ας συνδέσουμε της άκρες της πρίζας σε ένα πολύμετρο που μπορεί να μετρήσει χωρητικότητα!



Λοιπόν 3x2.2uF = 6.6uF και μετράμε 6.45uFτο οποίο είναι ανεχτό συνιπολογίζοντας τα φτηνούς πυκνωτές που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τέλος 2 ακόμα φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την πίσω πλευρά της πλακέτας για να αποδείξουμε οτι πρόκειται για 3 πυκνωτές συνδεδεμένους παράλληλα.


Προσέξτε την κακή ποιότητα κόλλησης των υλικών. Σίγουρα όχι αυτό που θα περιμέναμε απο μια τόσο ακριβη συσκευή!
 



Συμπερασματικά η συμβουλή μας εάν θέλετε να κρατήσετε τους λογαριασμούς σας χαμηλά, είναι να αγοράσετε συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης (Α +), να χρησιμοποιείτε λάμπες οικονομίας και να σβήσετε εντελώς όσες συσκευές δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας!
Χαμηλώστε κατά 1 με 2 βαθμούς C την θερμοκρασία στον θερμοσίφωνα, το ηλεκτρικό καλοριφέρ, το βραστήρα, τα κλιματιστικά, τα πλυντήρια και σίγουρα θα δείτε μείωση στο λογαριασμό σας! 

Δεν υπάρχουν άλλοι μαγικοί τρόποι να το πετύχετε παρά μόνο η δικιά σας υπευθυνότητα ...

(24-09-2010) Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετά από έρευνα που πραγματοποίησε για τις αυτοδιαφημιζόμενες ως συσκευές μείωσης κατανάλωσης ρεύματος και σε συνεργασία με την 4η Δ / νση Κλαδικής Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ανακοινώνει ... http : //www.efpolis.gr/filesbase/1183_sitefile-10340.pdf