Οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου (Lithium-Ion) Οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου (Lithium-Ion)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Οι μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου (Lithium-Ion)

 


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η περιγραφή των παρακάτω πλεονεκτημάτων της σειράς μπαταριών Li-ion εν συγκρίσει με τις συμβατικές μπαταρίες θα σας πείσουν ότι πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση στο χώρο της ενέργειας.



• Μικρότερο βάρος και μέγεθος. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίουείναι μέχρι και 40 % πιο ελαφριές από τις μπαταρίες νικελίου αφού το λίθιο είναι το πιο ελαφρύ μέταλλο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη διαφορετική δομή των μπαταριών λιθίου σε σχέση με τις συμβατικές, τις καθιστά ταυτόχρονα πιο ελαφριές και πιο συμπαγείς. Η δομή των μπαταριών λιθίου είναι Τύπου Slide-on (παράλληλης τοποθέτησης των κελιών), ενώ των μπαταριών νικελίου είναι Τύπου Cluster (κάθετης τοποθέτησης των κελιών). Ο διαφορετικός τύπος δομής των μπαταριών λιθίου αλλά και συγκράτησής τους πάνω στο εργαλείο έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο το μειωμένο βάρος και το πιο συμπαγές μέγεθος αλλά και την καλύτερη ισορροπία του εργαλείου. Επιτυγχάνεται καλύτερος καταμερισμός του βάρους και συγκέντρωσή του γύρω από τη χειρολαβή, εκεί ακριβώς που πρέπει.



• Υψηλότερη απόδοση Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου περιέχουν υψηλότερη πυκνότητα ενέργειας από τις μπαταρίες νικελίου με αποτέλεσμα να παρατείνεται η διάρκεια ζωής τηςμπαταρίας. Πέρα από αυτό όμως έχουν τη δυνατότητα λόγω ποιοτικότερων χημικά συστατικών να επιτυγχάνουν υψηλότερες τάσεις. Οι μπαταρίες λιθίου διαθέτουν μια εσωτερική αντίσταση που διασφαλίζει την υψηλή ηλεκτρονική αγωγιμότητα των ηλεκτροδίων και με την υψηλή ταχύτητα παροχής ρεύματος στα κατιόντα λιθίου αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων, που αποτελούν σύνηθες πρόβλημα στις μπαταρίες νικελίου.

• Αμελητέα αποφόρτιση Για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου το ποσοστό αποφόρτισής τους (περίπου 1% / μήνα) είναι πραγματικά αμελεητέο αν αναλογιστεί κανείς ότι στις μπαταρίες Ni-Cd το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 1% ημερησίως!





• Τσιπ “μνήμης” Χρησιμοποιώντας μπαταρία λιθίου το εργαλείο σας είναι πάντα φορτισμένο και έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε. Αυτό συμβαίνει, γιατί όταν δε χρησιμοποιείται η μπαταρία ιόντων λιθίου κρατάει τη φόρτισή της 6 φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες.

• Ελάσματα επαφής Ο καινούριος συρταρωτός σχεδιασμός των μπαταριών λιθίουεξασφαλίζει τέλεια επαφή της μπαταρίας τόσο με το εργαλείο όσο και με το φορτιστή.Δεν αφήνει περιθώρια ταλάντευσης ή μετακίνησης της μπαταρίας ακόμα και κατά τη διάρκεια εργασιών με πολλούς κραδασμούς και όταν η επαφή των ελασμάτων είναι η σωστή αποφεύγονται ζημιές στο μοτέρ του εργαλείου γιατί η παροχή ρεύματος είναι συνεχής.





• Εξάλειψη του φαινομένου «μνήμης» Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζουν το φαινόμενο «μνήμης». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να τις επαναφορτίζετε όποτε σας βολεύει χωρίς να καταστρέφετε τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Επίσης, δεν απαιτείται κάθε φορά πλήρης αποφόρτιση και έπειτα φόρτιση όπως στις μπαταρίες νικελίου προκειμένου να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι στη μπαταρία, οι οποίοι εμποδίζουν την πλήρη φόρτιση και εν τέλει μειώνουν την αυτονομία και την απόδοση τηςμπαταρίας. Το γεγονός ότι η μπαταρία δε «θυμάται», άρα δεν επηρεάζεται από προηγούμενες χρήσεις που έχει υποστεί εξασφαλίζει ότι θα σας παρέχει κάθε φορά τη μέγιστη δυνατή απόδοση.