Οι εργαλειοθήκες Οι εργαλειοθήκες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Οι εργαλειοθήκες


 

Οι εργαλειοθήκες, αν δεν εφευρέθηκαν ταυτόχρονα με τα πρώτα εργαλεία, ακολούθησαν γρήγορα. Καθώς ο χρόνος περνούσε, τα εργαλεία γίνονταν ολοένα και πιο εξειδικευμένα και ενδεδειγμένα για συγκεκριμένες εργασίες.
  

 Το ίδιο έκαναν και οι εργαλειοθήκες, καθώς έγιναν μια επέκταση των εργαλείων που είχε κάποιος. Σήμερα, όταν αγοράζεις ένα ηλεκτρικό εργαλείο, συνήθως λαμβάνεις μαζί και μια κατάλληλη θήκη για προστασία. Όμως, πολλά από τα εργαλεία χειρός που αγοράζεις είναι απλά εργαλεία που κινδυνεύουν να πάθουν ζημιές ή να χαθούν μόλις βγουν από τις συσκευασίες τους. Λόγω τους κόστους που πληρώνεις για τα εργαλεία, είναι σημαντικό να αγοράσεις και μια εργαλειοθήκη που να ικανοποιεί τις ανάγκες σου.




Βήματα για σωστή επιλογή εργαλειοθήκης

 

1. Αγόρασε τη σωστή εργαλειοθήκη για τις ανάγκες σου. Ο λάθος τύπος ή το λάθος μέγεθος μπορεί να είναι πεταμένα χρήματα. Οι διαθέσιμοι τύποι ποικίλουν όσον αφορά τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες και το μέγεθος.
 
Οι εργαλειοθήκες από πλαστικό υψηλής αντοχής βγαίνουν σε πολλά μεγέθη και σχέδια.

 Οι πιο συνηθισμένες είναι 40 x 20 x 20 cm σε μέγεθος με μια πλαστική αποσπώμενη θήκη μέσα. Μπορείς να αγοράσεις πλαστικές εργαλειοθήκες σε πολλά μεγέθη, με πολλά επίπεδα και μερικές φορές με λαβές και ροδάκια για ευκολία στη μετακίνηση.

 

Οι μεταλλικές εργαλειοθήκες είναι ένας άλλος τύπος. Μπορείς να βρεις μεταλλικές εργαλειοθήκες που ξεκινούν από τα ίδια μεγέθη με τις πλαστικές. Υπάρχουν όμως και εργαλειοφορείς που είναι πύργοι με συρτάρια σε διάφορα μεγέθη.

 

Ένας ακόμα τύπος είναι τα σακίδια εργαλείων. Τα σακίδια αυτά είναι από ύφασμα υψηλής αντοχής και παρόλο που έχουν τα όριά τους, είναι δημοφιλή για το μικρό τους βάρος, τις πολλές τσέπες και την εύκολη πρόσβαση στα εργαλεία. Αποτελούν μια καλή λύση για το πορτμπαγκάζ ή την καρότσα ενός αγροτικού οχήματος.


2. Αποφάσισε για τον τύπο και το μέγεθος της εργαλειοθήκης με βάση τα εργαλεία που θα αποθηκεύσεις σε αυτές αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσεις αυτά τα εργαλεία.
Μάζεψε όλα σου τα εργαλεία και άπλωσέ τα με τον τρόπο που θέλεις να τα οργανώσεις σε ομάδες. 

 

Κάποια εργαλεία χρειάζεται να αποθηκευτούν ξεχωριστά για ειδικούς σκοπούς, όπως τα εργαλεία για ξυλουργικές εργασίες ή τα μηχανικά εργαλεία. Η εργαλειοθήκη ενός ξυλουργού, για παράδειγμα, είναι σχεδιασμένη για μεταφορά πριονιών, γωνιών και σκαρπέλων που ένας ξυλουργός μπορεί να χρειαστεί σε μια δουλειά.


3. Στάσου και κοίταξε τα συγκεντρωμένα εργαλεία. Τώρα, αποφάσισε αν υπάρχουν κάποια από αυτά που μεταφέρεις συχνά ενώ άλλα τα χρησιμοποιείς περιστασιακά. Χώρισε αυτά τα εργαλεία σε ξεχωριστές ομάδες.


Συμβουλές 

Μην επιλέξεις μια εργαλειοθήκη που έχει «ακριβώς το σωστό μέγεθος» για την ποσότητα των εργαλείων που έχεις τη στιγμή που την αγοράζεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι που δουλεύουν με τα χέρια τους σπάνια επισκέπτονται ένα κατάστημα με εργαλεία και μηχανήματα χωρίς να αγοράσουν κάτι. Διάλεξε μια εργαλειοθήκη που έχει περιθώριο για περισσότερα εργαλεία.

Ένα ωραίο αξεσουάρ για την εργαλειοθήκη σου αποτελεί ένας λαστιχένιος πάτος που μπορείς να κόψεις και να προσαρμόσεις για να χωράει στο κάτω μέρος της. Προστατεύει τα εργαλεία και δεν τα αφήνει να γλιστρούν.
Μια άλλη ιδέα είναι να προμηθευτείς αφρό υψηλής συμπύκνωσης, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι ή αυτό στον οποίο είναι τυλιγμένες οι νέες ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτός ο αφρός μπορεί να κοπεί και να προσαρμοστεί, ώστε να προστατεύει τα εργαλεία σου κατά τη μεταφορά και να παρέχει πρόσθετη προστασία.

Προσοχή

Έλεγξε ότι οι λαβές, οι κλειδαριές και οι μεντεσέδες είναι αρκετά ανθεκτικοί όταν αγοράζεις μια εργαλειοθήκη που θα μεταφέρεις συχνά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προσδιορίζουν ένα όριο βάρους για τις εργαλειοθήκες τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν την ένδειξη για να πάρεις την απόφασή σου.