ΑΒΒ i-bus® KNX ΑΒΒ i-bus® KNX

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

ΑΒΒ i-bus® KNX

   

Στις μέρες μας τα διάφορα επιμέρους συστήματα μιας οικίας ή ενός κτιρίου, όπως ο φωτισμός, η θέρμανση και ο κλιματισμός, οι μηχανισμοί σκίασης, αλλά και τα οπτικοακουστικά μέσα και οι οικιακές (λευκές) συσκευές, συνεργάζονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους, χάρη στην ύπαρξη προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, που εξασφαλίζουν τη διασύνδεση των συστημάτων στα σύγχρονα κτίρια.


Η μόνη δυσκολία που παραμένει υπαρκτή, έχει να κάνει με το πώς μπορεί ο τελικός χρήστης να παρακολουθεί όλα αυτά τα συστήματα. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε νέες ιδέες σχετικά με τον έλεγχο μιας κτιριακής εγκατάστασης.



Η ΑΒΒ έρχεται να κάνει αυτές τις ιδέες πραγματικότητα με το ΑΒΒ i-bus® KNX, που αποτελεί τη βάση για τον ολιστικό και ευφυή έλεγχο των διαφόρων κτιριακών συστημάτων. Με το ΑΒΒ i-bus® KNX όλες οι πληροφορίες και οι εντολές που σχετίζονται με τον έλεγχο της εγκατάστασης μεταδίδονται μέσω ενός διαύλου δεδομένων (bus), o οποίος μοιάζει με ένα δίκτυο υπολογιστών και δημιουργείται με τη χρήση ενός και μόνο καλωδίου, πάνω στο οποίο συνδέονται οι διάφορες συσκευές του συστήματος, όπως είναι για παράδειγμα η νέα γενιά συσκευών ευφυούς ελέγχου Bush ComfortTouch® και Busch-priOn® του φημισμένου κατασκευαστικού οίκου Busch-Jaeger, μέλους του ομίλου της ΑΒΒ.








Με τις συσκευές αυτές, διαισθητικές στη χρήση αλλά και άψογές στην αισθητική, αρκεί το πάτημα ενός πλήκτρου, με την άκρη του δαχτύλου μας, ώστε να καθοριστούν σενάρια για το φωτισμό, τη μουσική, τη θέρμανση και τον κλιματισμό, αλλά και πολλές ακόμα λειτουργίες ενός κτιρίου. Μπορούμε έτσι να έχουμε, ανά πάσα στιγμή, υπό παρακολούθηση και έλεγχο, όλα τα επιμέρους συστήματα αυτού.



Τα μενού και τα μπουτόν των συσκευών Busch-priOn® και Bush ComfortTouch® αλλά και των υπολοίπων συσκευών του συστήματος ΑΒΒ i-bus® KNX, προσαρμόζονται πλήρως στις απαιτήσεις του κάθε χρήστη ξεχωριστά, ενώ η σαφήνεια εξασφαλίζεται με κείμενα στην ελληνική ή άλλες επιθυμητές γλώσσες αλλά και με εικονίδια, όπως και με την ύπαρξη ενός απλού και κατανοητού χρωματικού κώδικα.

Η υψηλού επιπέδου τεχνολογία που χρησιμοποιείται λειτουργεί μεν αδιάκοπα και αξιόπιστα αλλά ταυτόχρονα διακριτικά και μόνο στο παρασκήνιο. Στο χρήστη είναι ορατά μόνο τα υψηλής ποιότητας στοιχεία ελέγχου, των οποίων η λειτουργικότητα προσαρμόζεται κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του.

 Αρκεί έτσι το πάτημα ενός πλήκτρου, με την άκρη του δαχτύλου μας, για να γίνει δυνατή η δημιουργία μιας εξατομικευμένης εμπειρίας διαβίωσης Living Space®.

http://www.abb.gr/cawp/grabb101/6809ea4d86399735c1257a0000509a71.aspx