Όργανα ανίχνευσης διαρροής νερού Όργανα ανίχνευσης διαρροής νερού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Όργανα ανίχνευσης διαρροής νερού

  


Είναι αποδεκτό από όλους πιστεύω ότι οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει το νερό ή υγρασία όταν αυτά απλώνονται είναι μεγάλες. Η διαρροή νερού μπορεί να προκαλέσει πλημμύρες στο σπίτι και τα γραφεία , και να καταστρέψει την ιδιοκτησία σας. Από τα πιο συνήθη προβλήματα σε οικίες και κτίρια είναι οι διαρροές από σωλήνες σε τοίχους και πατώματα οι οποίες δεν είναι εμφανής στο σημείο που προκύπτουν και μπορούν να δημιουργήσουν σημεία με σημαντική ποσότητα υγρασίας τα οποία αν δεν εντοπιστούν άμεσα θα προκαλέσουν διάφορα προβλήματα όπως μούχλα και διάβρωση στο συγκεκριμένο σημείο. Η έγκαιρη ανίχνευση διαρροής νερού μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καταστροφών και την προστασία στα πολύτιμα υπάρχοντά σας. Κρίνεται απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα όργανα ανίχνευσης.


 Όργανα ανίχνευσης διαρροής νερού είναι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που είναι τοποθετημένα για την ανίχνευση διαρροής νερού σε κατάλληλα σημεία. Γενικά τοποθετούνται σε περιοχές όπου υπάρχουν πιθανότητες διαρροής .
  

 Θα μπορούσε να είναι κοντά στον κεντρικό θερμοσίφωνα , κοντά στο πλυντήριο πιάτων, ή κάτω από τα καζανάκια τουαλέτας, ή στο νιπτήρα τουαλέτας, στο νεροχύτη της κουζίνας ή σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί το νερό Ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, ψύκτης νερού, ηλιακός κλπ,  όπου το νερό μπορεί να διαρρεύσει λόγω ρωγμών ή οπών στους σωλήνες.
   
 Αυτά τα όργανα ανίχνευσης διαρροής νερού εκπέμπουν ένα πολύ δυνατό και συναγερμό (ηχοσήμανση) όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

 Ανάλογα την συσκευή,  η διάρκεια της ειδοποίησης μπορεί να συνεχιστεί για έως και 72 ώρες . Υπάρχουν και ανιχνευτές υψηλής τεχνολογίας που μπορεί να καλέσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό τηλεφώνου , μοιάζει πολύ με δυνατότητες που έχουν τα συστήματα ασφαλείας.

Τα όργανα ανίχνευσης διαρροών νερού μπορεί να είναι τόσο απλά όσο ένα τροποποιημένο κουδούνι χωρίς μετασχηματιστή πχ με μπαταρίες ή τόσο σύνθετο όσο άκριβώς είναι εξελιγμένα συστήματα ανίχνευσης. Υπάρχουν δύο τύποι των μέσων ανίχνευσης διαρροής νερού. Ενεργητικής και παθητικής
  


Η παθητική Ανίχνευση στη  Διαρροή  Νερού 
Αυτά είναι απλά όργανα που λειτουργούν με μπαταρία τοποθετούνται ξεχωριστά σε χώρους επιρρεπείς σε διαρροές νερού . Εκπέμπουν δυνατά  συναγερμούς ή φώτα που αναβοσβήνουν όταν ανιχνεύει τις διαρροές . Αυτοί οι συναγερμοί μπορούν να σας προειδοποιήσει για μια διαρροή και να σας ενημερώσουν για την διαρροή.



Η ενεργητική ανίχνευση διαρροής
Τα όργανα ανίχνευσης Active διαρροής νερού έχουν σκοπό όχι μόνο για να δώσουν συναγερμό, αλλά και να αναλάβουν δράση εναντίον μιας διαρροής .
 Μπορούν να προγραμματιστούν για να κλείσει την κύρια παροχή νερού ή να καλέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου για να ενημερώσει σχετικά με τη διαρροή , ακόμη και να ηχήσει ο κεντρικός συναγερμός του σπιτιού. Επιμέρους δραστικών μέσων ανίχνευσης διαρροής νερού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια μεμονωμένη συσκευή , όπως το πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα , ή πλυντήριο.

 Ένα τέτοιο σύστημα ανίχνευσης διαρροής νερού περιλαμβάνει την τοποθέτηση αισθητήρων σε όλες τις πιθανές θέσεις διαρροής νερού. Αυτοί οι αισθητήρες λειτουργούν για να κλείσει την παροχή νερού στο σπίτι από τη στιγμή που έρχονται σε επαφή με το νερό.

Τελευταία λέξη της τεχνολογίας  
Βέβαια εάν προϋπάρχει πρόβλημα υγρασίας και θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε ολοκληρωτικά με την μέθοδο της Θερμογραφίας σε κτίρια μπορούμε πλέον εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να εντοπίσουμε την έκταση της ζημιάς και να οργανώσουμε καλύτερα και πιο στοχευμένα την αντιμετώπιση της.

   
Με την χρήση της θερμογραφίας είναι εφικτή η καταγραφή σωληνώσεων που βρίσκονται σε τοίχους και πατώματα. Δεδομένου ότι η υγρασία από μια διαρροή έχει τα κατάλληλα θερμικά χαρακτηριστικά για τον εντοπισμό της από την θερμοκάμερα.
Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι γίνεται χωρίς καμία επέμβαση και κανένα περιττό σπάσιμο τοίχων και πλακιδίων. 

 Η Θερμογραφία εντοπίζει τα σημεία υψηλής συγκέντρωσης της υγρασίας και μας περιορίζει κατά μεγάλο βαθμό την έκταση που πρέπει να γίνει η επέμβαση για την αποκατάσταση της.
  

 Επίσης, σε περιπτώσεις που οι ιδιαιτερότητες της κατασκευής δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό του σημείου όπου βρίσκεται η διαρροή χρησιμοποιείται και η μέθοδος των Υπερήχων όπου με το ειδικό όργανο μας επιτρέπει να ακούσουμε το σημείο που υπάρχει η διαρροή μέσα σε τοίχο ή πάτωμα χωρίς καμία επέμβαση!