311.ο ηλιακός ανελκυστήρας … 311.ο ηλιακός ανελκυστήρας …

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

311.ο ηλιακός ανελκυστήρας …

Ο ηλιακός ανελκυστήρας είναι μια ενεργειακά αυτόνομη μηχανή η οποία είναι σχεδιασμένη από την αρχή με κριτήριο την ενεργειακή εξοικονόμηση.
 Μπορεί και κάνει εξοικονόμηση ενέργειας και ισχύος μέχρι και 80% σε σχέση με άλλα προϊόντα ανελκυστήρων.




ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μεγάλο χώρο για να εγκατασταθεί (1m2).

Μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του ηλιακού ανελκυστήρα είναι ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρούς χώρους. Σε παλιές πολυκατοικίες όπου υπάρχει μικρός κοινόχρηστος χώρος στο κέντρο της σκάλας (λιγότερο από 1m2), μπορεί να εγκατασταθεί ο ηλιακός ανελκυστήρας. Δεν επιβαρύνει στατικά τις παλιές οικοδομές και προσδίδει αξία στις παλιές αυτές ιδιοκτησίες. Αποτελεί λοιπόν μια άριστη επένδυση για τα παλιά αστικά κέντρα, αναβαθμίζοντας τα και παρέχοντας τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας.





Μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο σύστημα εκκένωσης κτιρίου (BES).


Το φωτοβολταϊκό αυτόνομο σύστημα, μπορεί σε μια οικοδομή να τροφοδοτήσει τα κοινόχρηστα φώτα και τα θυροτηλέφωνα σε μόνιμη βάση. Σε μια τέτοια περίπτωση η οικοδομή αποκτά ένα ολοκληρωμένο σύστημα εκκένωσης κτιρίου, αφού σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το κτίριο μπορεί να εκκενωθεί με ασφάλεια έχοντας όλα τα κοινόχρηστα συστήματα του σε λειτουργία. Από την άλλη η χρήση του κοινόχρηστου ρολογιού της ΔΕΗ καθίσταται άχρηστο με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρημάτων. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να σώσει ζωές.

Παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα 230VAC και για άλλες χρήσεις.




Ειδικά το καλοκαίρι όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγαλύτερη και πιο συχνή, το φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να παράγει πλεονάζουσα ενέργεια από την απαιτούμενη για χρήση από τον ανελκυστήρα. Η πλεονάζουσα αυτή ενέργεια μπορεί να τροφοδοτήσει άλλες συσκευές όπως ένα ανεμιστήρα ή ένα μικρό ψυγείο. Για τις λειτουργίες αυτές μπορεί να φροντίσει το σύστημα αυτοματισμού του ανελκυστήρα. Η λειτουργία αυτή προσφέρει ακόμα περισσότερη οικονομία και εξοικονόμηση χρημάτων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την παραγόμενη δωρεάν ηλιακή ενέργεια.

Μπορεί να δώσει ρεύμα 230VAC σε περίπτωση ειδικής ανάγκης.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα του ηλιακού ανελκυστήρα είναι ένα σχετικά μικρό σύστημα ενέργειας με προδιαγραφές ειδικά για τον ηλιακό ανελκυστήρα. Παρόλα αυτά το να έχεις στη διάθεση σου ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης. Το εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού του ηλιακού ανελκυστήρα μπορεί να δώσει όλη την ισχύ του ανελκυστήρα σε προεπιλεγμένη παροχή για την ικανοποίηση κάποιας έκτακτης ανάγκης. Η εκτροπή γίνεται από την οθόνη ελέγχου του ανελκυστήρα. Η ιδιότητα αυτή προσφέρει ασφάλεια και μπορεί να σώσει ζωές.