267.διάφοροι τρόποι να φορτίζεις μια μπαταρία 267.διάφοροι τρόποι να φορτίζεις μια μπαταρία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

267.διάφοροι τρόποι να φορτίζεις μια μπαταρία

Γνωρίζετε ότι κάθε βηματισμός απελευθερώνει αρκετή ενέργεια για να ανάψει μία λάμπα; Η ιδέα της εκμετάλλευσης της ενέργειας αυτής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνών τα τελευταία χρόνια.
Μια από αυτές έρχεται από την εταιρεία SolePower, η οποία μέσω ενός μηχανισμού που τοποθετείται στον πάτο του παπουτσιού αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια σε μπαταρία
. Η ιδιαιτερότητά της προσέγγισης των Matt Stanton και Hahha Alexander, ιδρυτών της εταιρείας, είναι ότι η συσκευή φόρτισης δεν είναι ενσωματωμένη στο παπούτσια αλλά σε έναν πάτο που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε παπούτσι.




Οι πάτοι των παπουτσιών αποτελούνται από μέρη παρόμοια με αυτά που έχει ένας φακός που λειτουργεί χειροκίνητα. Η ενέργεια από κάθε βηματισμό μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια που περιστρέφει μικρά μαγνητικά πηνία, τα οποία στη συνέχεια παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε σπείρες από καλώδια. Η ηλεκτρική ενέργεια στη συνέχεια ταξιδεύει κατά μήκος ενός καλωδίου σε ένα αποθηκευτικό μέσο, το οποίο είναι τοποθετημένο στο παπούτσι ή μέσα σε μια θήκη από ύφασμα στο πόδι.
Η μπαταρία στη συνέχεια μπορεί να φορτίσει τη συσκευή μας. Σε μια εποχή που η εξάρτηση της καθημερινότητας από ηλεκτρονικές συσκευές γίνεται όλο και μεγαλύτερη η SolePower ευελπιστεί να βρει ανταπόκριση στην αγορά. Για να φορτιστεί πλήρως ένα iPhone χρειάζεται να περπατήσει κάποιος περίπου 5-8 χιλιόμετρα, αλλά προφανώς με αρκετά μικρότερη… διαρομή το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει.
Έχετε σήμα χαμηλής μπαταρίας στο κινητό; Εμπρός μαρς 





Ακόμα....


    Σορτσάκι που φορτίζει το κινητό μόλις το βάλετε στην τσέπη ανακοίνωσε Βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Ακολουθώντας την πρόσφατη μόδα των gadget που μετατρέπουν τη θερμότητα σε ενέργεια, δημιούργησε το συγκεκριμένο σορτς για να μη μένετε ποτέ από μπαταρία.
Το σορτσάκι, που παρουσίασε πρόσφατα η Βρετανική Vodafone, εκμεταλλεύεται το λεγόμενο φαινόμενο Σιντμπεκ της Φυσικής, δηλαδή τη μετατροπή των διαφορετικών θερμοκρασιών απευθείας σε ηλεκτρική ενέργεια, το οποίο ανακάλυψε πρώτος ο Γερμανός φυσικός Τόμας Γιόχαν Σιντμπεκ.
Το λεγόμενο «Pocket Power» σορτσάκι παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την θερμότητα και την κίνηση αυτού που το φοράει και είναι αποτέλεσμα μίας συνεργασίας της Βρετανικής Vodafone και του Τμήματος Ηλεκτρονικής και Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.
Είναι κατασκευασμένο από «έξυπνο» υλικό που περιέχει θερμοηλεκτρικές μονάδες, οι οποίες μετατρέπουν τη θερμότητα του σώματος σε ηλεκτρική 
ενέργεια.
  
 Η εταιρεία παρουσίασε και έναν υπνόσακο (sleeping bag) από το ίδιο υλικό, που φορτίζει το κινητό σας καθώς κοιμάστε.


Όσο κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των σημερινών smartphones η μπαταρία παραμένει το μόνιμο πρόβλημα. Ο iMove Charger είναι ένας φορτιστής ο οποίος παίνρει τις κινήσεις των χεριών και τις μετατρέπει σε ενέργεια. 
Παρά το όνομά του, ο φορτιστής λειτουργεί στις περισσότερες συσκευές.
Ουσιαστικά, αυτό που γίνεται είναι ότι η γεννήτρια στο εσωτερικό της συσκευής δημιουργεί ενέργεια από τις κινήσεις, που σημαίνει ότι όσο κινούμαστε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα αυξάνεται.
 Επιπλέον, ο φορτιστής μετρά τις θερμίδες που καίμε ενώ κινούμαστε αλλά και την ενέργεια που έχουμε δημιουργήσει. Υπάρχει και η δυνατότητα να αλλάξουμε το επίπεδο της τάσης.