208.μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική και πόσιμο νερό 208.μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική και πόσιμο νερό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

208.μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική και πόσιμο νερό

ΚΥΜΑΤΙΚΌ ΠΆΡΚΟ ΑΚΤΉΣ  
(gr patent)

Εμπρόσθια και οπίσθια όψη αυτόνομου συστήματος

 Χερσαίο σύστημα μετατροπής της κυματικής ενέργειας σε ηλεκτρική και πόσιμο νερό

Πρόκειται για μία νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί  εμβολοφόρο αντλία και σε συνδυασμό με μηχανικό σύστημα πού αποτελείται από ένα βραχίονα με ένα πλωτήρα προσαρμοσμένα σε τσιμεντένια βάση ,  ακολουθούν την κίνηση των κυμάτων . Η απρόσκοπτη ταλάντωση (πάνω-κάτω) του βραχίονα με τον πλωτήρα ,αντλεί θαλασσινό νερό και διαμέσου σωληνώσεων μεταφέρεται υπό υψηλή πίεση στο χερσαίο σύστημα όπου εκεί μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια η'' πόσιμο νερό.





Η νέα αυτή τεχνολογία με την τοποθέτηση  ικανού αριθμού αυτόνομων μονάδων μπορεί να κάλυψη  και να δώση λύση στο ενεργειακό πρόβλημα καθώς επίσης και στο πρόβλημα της λειψυδρίας σε πόλεις-νησιά-ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις-βιομηχανίες κλπ.

Εγκατάσταση συστήματος οικιακής χρήσης

Κατοικίες ευρισκόμενες πλησίον των ακτών ,μπορούν να τροφοδοτηθούν και να καλυφθούν με επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό .
Το πόσιμο νερό παράγεται χωρίς την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας , αφού το αντλούμενο από τους βραχίονες  θαλασσινό νερό διέρχεται υπό πίεση τον μετατροπέα ξηράς ο οποίος ρυθμίζει την τελική πίεση προς την συστοιχία  φίλτρων και μεμβρανών αντίστροφης όσμωσης που παράγουν πλέον το πόσιμο νερό.
Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί στα αβαθή των ακτών από (1 έως και 4 μέτρα) με ελάχιστο κόστος συντήρησης εξαιτίας του βάθους τοποθέτησης και της πολύ μικρής απόστασης από την ακτή xωρίς την απαίτηση καταδυτικών εργασιών .
Η λειτουργία ενός κυματικού πάρκου ακτής είναι αδιάκοπη γιατί στις φάσεις συντήρησης ,δεν απενεργοποιείται όλο το πάρκο παρά μόνον ένα αυτόνομο σύστημα την φορά.
Σε περίπτωση  πολύ δυσμενών συνθηκών με έντονο κυματισμό (9 μποφόρ και άνω ) το σύστημα κλειδώνει στην χαμηλότερη θέση τον βραχίονα ,δεν πραγματοποιεί κινήσεις και το κύμα απλά περνάει από επάνω.
Η παραγωγή σε ηλεκτρική ενέργεια ενός αυτόνομου συστήματος στην διάρκεια μίας ημέρας , με κυματισμό ενός μέτρου και με δυναμική άνωσις του πλωτήρα 6500 kg είναι 120 kw/h .
Η παραγόμενη ποσότητα πόσιμου νερού στην διάρκεια μίας ημέρας είναι 26000 litr.

                                                                            Κυματικό πάρκο ακτής

                                               Κυματικό πάρκο ακτής




http://wavesenergy.blogspot.gr/