83.όργανα μετρήσεων για ηλεκτρολόγους 83.όργανα μετρήσεων για ηλεκτρολόγους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

83.όργανα μετρήσεων για ηλεκτρολόγους


Με ένα διάγραμμα καλωδίωσης και ένα καλό πολύμετρο, ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας ηλεκτρολόγος μπορεί να βρει την αιτία κάθε προβλήματος.Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι πολύμετρων, ψηφιακά και αναλογικά. 


Τα αναλογικά πολύμετρα έχουν βελόνα και τα ψηφιακά πολύμετρα έχουν LCD ή LED οθόνη. 




Ένα ψηφιακό πολύμετρο έχει πολλές λειτουργίες σε αυτό. Όπως και με οποιοδήποτε εργαλείο ή κομμάτι του εξοπλισμού, είναι αναγκαίο να γίνουν ορισμένες μετρήσεις ,μπορείτε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του ψηφιακού πολύμετρου και τις προφυλάξεις. Αυτό θα προστατεύσει και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό σας.Όλα τα ψηφιακά πολύμετρα δοκιμάζουν τάση, ρεύμα και αντίσταση. Αυτές είναι οι τρεις λειτουργίες που απαιτούνται όταν προσπαθούμε να διαγνώσουμε το πρόβλημα. Όταν αγοράζουμε ένα πολύμετρο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε είναι σύνθετη αντίσταση του οργάνου, η οποία είναι η αντοχή λειτουργίας του . Τα περισσότερα ψηφιακά πολύμετρα έχουν πολύ υψηλή σύνθετη αντίσταση. Δεδομένου ότι το μέτρο αποτελεί μέρος του κυκλώματος υπό δοκιμή, την αντοχή του θα επηρεάσει η τρέχουσα ροή μέσω αυτού του κυκλώματος.Τυπικό Test Αμπέρ .Εάν ένα ψηφιακό πολύμετρο που έχει μια πολύ υψηλή σύνθετη αντίσταση ή αντίσταση θα προκαλέσει μια μικρή αύξηση στο κύκλωμα του ρεύματος. Αυτό γίνεται ανησυχία όταν η δοκιμή ηλεκτρονικών συστημάτων, μπορεί να βλάψει τα στοιχεία που δοκιμάζονται ή,να αλλάξουν τις μετρήσεις ή και το σήμα του αισθητήρα. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα μετρητή που έχει μια αντίσταση τουλάχιστον 10 megaohms. Με αυτόν τον τρόπο η απώλεια είναι τόσο χαμηλή που γίνεται αόρατη.Σχεδόν όλα τα ψηφιακά πολύμετρα έχουν «auto» λειτουργία που θα επιλέξει αυτόματα τη σωστή κλίμακα μέτρησης. Ορισμένα ψηφιακά πολύμετρα θα σας επιτρέψουν να παρακάμψετε αυτό το χαρακτηριστικό και σας επιτρέπουν να επιλέξετε χειροκίνητα το εύρος που θέλετε. Μερικοί DMMs δεν έχουν αυτή την επιλογή και πρέπει να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Ελέγξτε την τεκμηρίωση που συνόδευε το ψηφιακό πολύμετρο σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν και να κατανοούν διαφορετικές περιοχές της.

ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ
Η αμπεροτσιμπίδα αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη ηλεκτρολόγο.Με την βοήθεια αυτού του οργάνου μπορούμε να μετρήσουμε οτι σχεδόν μετράει και ένα πολύμετρο με την διαφορά οτι με την αμπεροτσιμπίδα μπορούμε να μετρήσουμε πολύ μεγάλες τάσεις της τάξεως των 1000V αλλά και εντάσεις της τάξεως των 1000Α.Ενδεχομένως κάποιες αμπεροτσιμπίδες να έχουν είτε μεγαλύτερη είτε μικρότερη δυναμική μετρήσεων.
Πιέζοντας την σκανδάλη ανοίγει η δαγκάνα της,επιλέγοντας τον αγωγό μιας φάσης τον κλείνουμε μέσα στην δάγκανα στο κατάλληλο σημείο.Το πλεονέκτημα της αμπεροτσιμπίδας έναντι των πολυμέτρων είναι οτι μπορούν να μετρήσουν πάνω από την μόνωση του αγωγού.Το μειονέκτημα είναι οτι πρέπει σε κάθε αγωγό που θα επιλέξουμε να μετρήσουμε την ένταση να προσέξουμε να μην υπάρχει κάποιος άλλος αγωγός πολύ κοντά γιατί θα πάρουμε λάθος μέτρηση.

ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ


ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ CT BRAND CT-NT039Γεννήτρια σήματος και ανιχνευτής (για δισύρματα καλώδια και RJ11). Γεννήτρια τεσσάρων τόνων. Ένδειξη πολικότητας, συνέχειας και τάσης μέσω led. Ακροδέκτες γεννήτριας (δισύρματο καλώδιο με κροκοδειλάκια, RJ 11). Ανιχνευτής καλωδίων με έξοδο ακουστικών.  



ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΑΣΗΣ 
ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΑΣΗΣ KANGTAI KG-6895-10 Δοκιμαστικό τάσης 10 σε 1. Μετρητής τάσης 10 σε 1. Εύρος μέτρησης: 6 – 400V. Ενδείξης απεικόνισης: 6-12-24-36-50-120-230-400V. Ένδειξη πολικότητας: (+) / (-). Αυτοέλεγχος μπαταρίας και λειτουργιών. Διάρκεια μπαταρίας: περίπου 5000 μετρήσεις. 




Λεπτομέρειεςπολυόργανα ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.