Το Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ΕΛΙΤΗΕ) Το Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ΕΛΙΤΗΕ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (ΕΛΙΤΗΕ)

    

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου στις 12 Δεκεμβρίου για την παρουσίαση της ίδρυσης του ΕΛΙΤΗΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων). Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι βασικοί στόχοι και οι επόμενες δράσεις του Ινστιτούτου.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΙΤΗΕ
Βασίλειος Χατζίκος – Πρόεδρος, ΕΛΙΤΗΕ / Διευθύνων Σύμβουλος, Siemens AE

Ιωάννης Καλογερόπουλος – Αντιπρόεδρος, ΕΛΙΤΗΕ / Διευθυντής Πωλήσεων Ν. Ελλάδας, ABB AE

Νικόλαος Κόκκινος – Γραμματέας, ΕΛΙΤΗΕ / Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΕΜΚΟ ΑΕ

Βαλεντίνη Αντωνιάδου – Μέλος, ΔΣ ΕΛΙΤΗΕ / Διευθύντρια Πωλήσεων, KOUVIDIS AE

Δημήτριος Ζαχαράκης – Διευθύνων Σύμβουλος, LEDVANCE ΑΕ
Το ΕΛΙΤΗΕ αποτελεί ένα νεοσύστατο φορέα, με έτος ίδρυσης το 2023, θέτοντας ως στόχο την αναθεώρηση και ενημέρωση σχετικά με την ορθή χρήση των προτύπων ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις καθώς και την υπεύθυνη καθοδήγηση και εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, ως βαθύς γνώστης των προτύπων ασφαλείας και των εξελίξεων στον κλάδο της ηλεκτρολογίας.
Η ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας και η ενίσχυση της στενής συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την ορθή ενημέρωση, επίβλεψη και καθιέρωση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέσα από την οργανωμένη δικτύωση κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συνιστούν το ζητούμενο της ίδρυσης του ΕΛΙΤΗΕ.
Με στόχο να αποτελέσει ένα κέντρο αριστείας στην έρευνα, την εκπαίδευση και την καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, αλλά και να παρέχει ευκαιρίες διαρκούς εκπαίδευσης στους επαγγελματίες του κλάδου για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το ΕΛΙΤΗΕ διαδραματίζει ένα νέο κόμβο δικτύωσης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναθεώρηση και επίβλεψη των προτύπων ασφαλείας του τομέα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Ιδρυτικά και συνεργαζόμενα μέλη του ΕΛΙΤΗΕ απαρτίζουν πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες και θεσμικοί φορείς στον τομέα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και της τεχνολογίας, με κοινό όραμα ένα ασφαλέστερο μέλλον μέσα από την αναθεώρηση των προτύπων ασφαλείας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και τη διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη τύπου δέσμευση του ΕΛΙΤΗΕ είναι η «Τεχνολογική Καινοτομία για Ασφαλείς Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις».

Οι στόχοι

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζίκος στόχοι του ΕΛΙΤΗΕ είναι οι εξής:

-Η ενημέρωση για την ορθή χρήση των προτύπων ασφαλείας.

-Η υπεύθυνη καθοδήγηση και εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου πάνω στα αναθεωρημένα πρότυπα.

-Η παροχή εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας στον τομέα της τεχνολογίας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

-Η ανάπτυξη συνεργασίας με εταίρους του κλάδου, ρυθμιστικούς και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

-Η ανάπτυξη κουλτούρας καινοτομίας μέσα από ένα κόμβο δικτύωσης μεταξύ κορυφαίων εταιρειών και στελεχών στον τομέα της βιομηχανίας ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Γενικά οφέλη

Για τα οφέλη τα οποία προσδοκά να φέρει η λειτουργία του ΕΛΙΤΗΕ μίλησε ο κ. Ιωάννης Καλογερόπουλος, αντιπρόεδρος του ΕΛΙΤΗΕ και διευθυντής πωλήσεων Ν. Ελλάδας της ABB AE. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, το Ινστιτούτο φιλοδοξεί να αναδείξει την αξία της ασφάλειας των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την αξία του επαγγέλματος του ηλεκτρολόγου όλων των βαθμίδων (μελετητή, εγκαταστάτη, συντηρητή).

Παράλληλα, στοχεύει στην εκπαίδευση και αναβάθμιση του επαγγελματία μέσω προγραμμάτων, σεμιναρίων και ημερίδων για τη συνεχή επιμόρφωσή του, αλλά και σε κοινωνικές δράσεις ενημέρωσης για την ευθύνη και την αξία του νόμιμου επαγγελματία ηλεκτρολόγου. Παράλληλα, θα δοθεί βαρύτητα σε κοινωνικές δράσεις παιδείας, μέσα από εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία και δημιουργία εκπαιδευτικού και ενημερωτικού υλικού (έντυπο, ηλεκτρονικό, video κ.ά.).
  
Το T-PRESS WEB TV και το περιοδικό Ηλεκτρολόγος στη συνέντευξη τύπου της παρουσίασης του ΕΛΙΤΗΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων).



Δηλώσεις στο T-PRESS WEB TV κατά την παρουσίαση ίδρυσης του ΕΛΙΤΗΕ