Διασύνδεση Κανονισμών Πυροπροστασίας Κτιρίων και Δομικών Προϊόντων Κατασκευών (CPR) με τα καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων Διασύνδεση Κανονισμών Πυροπροστασίας Κτιρίων και Δομικών Προϊόντων Κατασκευών (CPR) με τα καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Διασύνδεση Κανονισμών Πυροπροστασίας Κτιρίων και Δομικών Προϊόντων Κατασκευών (CPR) με τα καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

  


Το παρόν άρθρο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με τις ευρωπαϊκές και εθνικές απαιτήσεις για την επιλογή των καλωδίων των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, έτσι ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς, τα μονωτικά τους υλικά να μεταφέρουν όσο γίνεται λιγότερο τη φωτιά και να μη δημιουργούνται δηλητηριώδη αέρια από την καύση τους.
Τα καλώδια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων αποτελούν έναν «κρυφό» κίνδυνο εκκίνησης φωτιάς

Οι κ. Γιώργος Μ. Μυλωνάκης και Γιώργος Γ. Σαρρής γράφουν στο μηνιαίο τεχνικό περιοδικό Ηλεκτρολόγος για τη διασύνδεση των Κανονισμών Πυροπροστασίας Κτιρίων και των Δομικών Προϊόντων Κατασκευών (CPR) με τα καλώδια κτιριακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Ο κ. Γιώργος Μ. Μυλωνάκης είναι φυσικός M.Sc. και γενικός διευθυντής του ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. ( http://elipyka.org ), ενώ ο κ. Γιώργος Γ. Σαρρής είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε., μέλος ΕΛΟΤ ΤΕ 82 και επιστημονικός σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού σε θέματα ηλεκτρολογίας ( www.sarrisg.gr ).
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ.



 Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις