Έξυπνες λύσεις για τις διαρροές νερού στο σπίτι Έξυπνες λύσεις για τις διαρροές νερού στο σπίτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Έξυπνες λύσεις για τις διαρροές νερού στο σπίτι

  



Η ψηφιακή τεχνολογία έχει μπει για τα καλά πλέον στην υπηρεσία αυτοματοποίησης λειτουργιών του σπιτιού.
 Το «έξυπνο σπίτι», ή όπως είναι επίσης γνωστό διεθνώς με τον όρο «Smart Home», συνεισφέρει στο να κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, άνετη και ασφαλή. Ο προγραμματισμός συσκευών από μακριά και η προσαρμογή στις προτιμήσεις του κάθε χρήστη ξεχωριστά είναι μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της νέα εποχής.
 Ο GROHE συνεισφέρει στην νέα εποχή του “Smart Home” ένα επαναστατικό σύστημα ασφάλειας νερού για το σπίτι.

   

 Ο GROHE Sense και ο GROHE Sense Guard αποτελούν μια από τις προτάσεις του GROHE για το έξυπνο σπίτι.

Τα συγκεκριμένα συστήματα αξιοποιούν ένα σύγχρονο αισθητήρα νερού με στόχο την αποφυγή οικιακών ζημιών από το νερό.

Ο έξυπνος αισθητήρας νερού GROHE Sense μετράει την υγρασία και ανιχνεύει διαρροές.
 Σε περίπτωση που διαπιστώσει κάποιο σχετικό πρόβλημα ειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους. Το άλλο κομάτι του συστήματος, ο GROHE Sense Guard, είναι εγκατεστημένο στην κεντρική παροχή του νερού.

  
 Η δουλειά του GROHE Sense Guard είναι σε περίπτωση εντοπισμού προβλήματος διαρροής να απενεργοποιήσει την παροχή νερού. 

Το σύστημα ολοκληρώνεται με την εφαρμογή GROHE ONDUS, η οποία μέσω μίας πρωτοποριακής έξυπνης τεχνολογίας, επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχόν των GROHE Sense και GROHE Sense Guard.
Το σύστημα ελέγχεται μέσω εφαρμογής από μακριά μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαρροές νερού: Ένας υποτιμημένος κίνδυνος

Ο GROHE Sense και ο GROHE Sense Guard μπορούν να αποτρέψουν -συχνά σοβαρές- ζημιές από την διαρροή νερού στα σπίτια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κίνδυνος είναι μάλλον υποτιμημένος από τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού. Τα στοιχεία για το μέγεθος των πιθανών σχετικών ζημιών είναι πολύ ενδιαφέροντα. Ας τα δούμε.
Τα μισά από τα νοικοκυριά στην Ευρώπη έχουν υποστεί ζημιές από διαρροή νερού τουλάχιστον μία φορά.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα στοιχεία σχετικής έκθεσης της Γερμανικής Ασφαλιστικής Ένωσης. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το 93% των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Λαμβάνοντας υπόψιν του τα ανωτέρω στοιχεία, ο Grohe δημιούργησε το σχετικό σύστημα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ο Grohe εξειδικεύεται σε προϊόντα που αφορούν στο νερό και στο μπάνιο, αγαπά και επενδύει διαρκώς στην καινοτομία των προϊόντων του.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Ο GROHE Sense είναι ένας έξυπνος αισθητήρας νερού. Καθώς τοποθετείται εύκολα στο πάτωμα, ανιχνεύει την πλημμύρα και παρακολουθεί τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου. Πολλαπλές συσκευές σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενημερώνουν άμεσα τον ιδιοκτήτη του σπιτιού για οποιαδήποτε σχετική μεταβολή, ώστε να έχει το χρόνο να αντιδράσει.

 

 Ο GROHE Sense Guard είναι ένας έξυπνος ελεγκτής νερού, ο οποίος ανιχνεύει τον κίνδυνο παγετού, μικροδιαρροές και σπασίματα σωλήνων.
 Εγκαθιστώντας τον στον κεντρικό σωλήνα νερού του σπιτιού από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη, μπορεί κανείς να απενεργοποιήσει την παροχή νερού με τη συσκευή αυτόματα σε περίπτωση διαρροής. 
Ακόμη και εάν αφήσετε μία βρύση ανοιχτή, αυτό δεν θα περάσει πια απαρατήρητο! Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εφαρμογή της σε εξοχικές κατοικίες.

Το πρωτοποριακό σύστημα ασφάλειας νερού βασίζεται στη τεχνολογία ασύρματου LAN, που ελέγχεται μέσω της εφαρμογής GROHE ONDUS – και ελέγχει το κεντρικό στοιχείο του συστήματος GROHE Sense.
 Το σύστημα προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε κινδύνους που αφορούν στο νερό, επιτρέποντας την συνεχή απομακρυσμένη παρακολούθηση και τον έλεγχο του GROHE Sense και του GROHE Sense Guard – οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε.
 Οι χρήστες λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν υπάρχει πρόβλημα στο σπίτι και μπορούν να διακόψουν την παροχή νερού με την εφαρμογή και το GROHE Sense Guard για να αποτρέψουν μεγάλες ζημιές.
 Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την οικιακή κατανάλωση νερού.

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις