Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον μικροελεγκτή Arduino Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον μικροελεγκτή Arduino

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Εκπαιδευτική Ρομποτική με τον μικροελεγκτή Arduino

  


Ένας πρακτικός οδηγός κατασκευών για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε αρχάριους, χομπίστες, λάτρεις των ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών κατασκευών. 

Η ελληνική βιβλιογραφία στο συγκεκριμένο αντικείμενο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (ιδιαίτερα αναφορικά με τον μικροελεγκτή Arduino) είναι ιδιαίτερα ελλιπής οπότε ο εμπλουτισμός της κρίνεται απαραίτητος. Δεν έχει σκοπό να εισάγει τον αναγνώστη στον Προγραμματισμό ή στη Βασική Ηλεκτροτεχνία, καθώς υπάρχουν αρκετά και αξιόλογα εγχειρίδια γι’ αυτό το σκοπό, αλλά φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να νιώσει την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης και της λειτουργίας μιας κατασκευής. 

Εκπαιδευτική Ρομποτική Με Τον Μικροελεγκτή Arduino. by Giannis Alifragis on Scribd

Οι κατασκευές οι οποίες παρουσιάζονται είναι από τη φύση τους διαθεματικές, οπότε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας πιθανόν να αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια δασκάλων και καθηγητών οι οποίοι διδάσκουν αντικείμενα “STEM” (Science, Technology, Engineering and Mathematics), ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται για τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Ακόμη, χρήσιμο μπορεί να φανεί σε αυτούς που διδάσκουν στην Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση και συγκεκριμένα σε τομείς Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Πληροφορικής κ.α. και αντιμετωπίζουν αυτά τα πεδία με την απαιτούμενη πλέον διαθεματικότητα.
Δείτε περισσότερα εδώ 
Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις