Ελενχός αντλίας ποτίσματος ΜΑΝ/ἌUΤ με Zelio Logic Ελενχός αντλίας ποτίσματος ΜΑΝ/ἌUΤ με Zelio Logic

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ελενχός αντλίας ποτίσματος ΜΑΝ/ἌUΤ με Zelio Logic

  

Πολλές φορές υπάρχει η ανάγκη ένας κινητήρας να εκκίνηση με διαφορετικούς τρόπους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούμε διακόπτη επιλογής λειτουργίας 0-1-2

 Στο παρακάτω παράδειγμα θα δουμε μια εφαρμογή σε μια αντλία ποτίσματος που θέλουμε να την ελενχουμε ποτε χειροκίνητα  και ποτε αυτόματα με διακοπτη εναλλαγής. Όπως η φωτο παρακάτω  





Μπορούμε να αναπτύξουμε το ηλεκτρικό σχέδιο με την βοηθεια του Zelio Logic


Ελενχός αντλίας ποτίσματος ΜΑΝ/ἌUΤ με Zelio Logic
Zelio Logic MAN-AUT


  

Στην παραπάνω εικόνα βλεπουμε οτι έχουμε μια ηλεκτρική διαταξη που αποτελείτε απο μια  ηλεκτρική ασφάλεια (Ι1) ενα φλοτέρ (Ι3) ,2 μπουτον START (Ι5) ,STOP (Ι2) ,   ενα διακοπτη εναλλαγής MAN /AUT (Ι6)  πρεσοστάτη (Ι4) που ρυθμίζει την πίεση του νερού ποτίσματος. 

Επιλογή ΑUΤ
Ο αυτοματισμός εχει ως εξής όταν ο διακόπτης Ι6 ειναι σε θέση ΑΥΤ. τότε το ρεύμα μετα απο την ασφάλεια  (Ι1)και εν σειρά με το ηλεκτρικό φλοτέρ (Ι3) που μας δείχνει την σταθμη του νερου (για μην δουλέψει χωρίς νερο η αντλια) περνάει απο το διακόπτη  εναλλαγής (Ι6) και με τον πρεσοστατη  (Ι4) δουλεύει και σταματάει με την ρυθμιζόμενη πίεση που έχουμε ρύθμιση.

Επιλογή ΜΑΝ

Στην  επιλογή ΜΑΝ ο διακόπτης εναλλαγής ειναι στον ΜΑΝ αυτό εχει οτι η αντλία για να λειτουργήσει πρέπει να πατηθεί το μπουτον START και να σταματησει με το μπουτον STOP σε αυτή την θέση ο πρεσοστατης δεν λειτουργεί .
 

 Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις