Πώς να αποφύγετε τα λάθη στον φωτισμό του σπιτιού σας ; Πώς να αποφύγετε τα λάθη στον φωτισμό του σπιτιού σας ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Πώς να αποφύγετε τα λάθη στον φωτισμό του σπιτιού σας ;

  


Μεταμορφώσετε το σπίτι σας με ελάχιστα χρήματα
Ο φωτισμός των διάφορων χώρων ενός σπιτιού είναι από τα σημαντικότερα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε όταν διακοσμείτε το σπίτι σας.


Οι επιλογές είναι πολλές κι έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε φωτιστικά οροφής, δαπέδου, τοίχου και επιτραπέζια.


Όμως, δεν ταιριάζουν όλα τα στυλ φωτιστικών σε όλους τους χώρους.

Παρακάτω δείτε τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε για ένα σωστά φωτισμένο σπίτι

Μη βασίζεστε μόνο σε μία πηγή φωτός





Αποφύγετε φωτιστικά με κατευθυνόμενο φωτισμό και επιλέξετε αυτά που τον διαχέουν σε όλο το δωμάτιο.
Ο χώρος σας θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα αν επιλέξετε διάφορα είδη φωτισμού. Αναμείξτε λοιπόν μία ποικιλία από φωτιστικά δαπέδου, κρυφούς φωτισμούς και φωτιστικά ταβανιού, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα.

Μαλακώστε τον φωτισμό

Ο φωτισμός πρέπει να σας επιτρέπει να χαλαρώνετε, ειδικά σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Επομένως, προτιμήστε τις θερμές αποχρώσεις λαμπτήρων αντί των ψυχρών και επιλέξτε πιο έντονο φωτισμό μόνο όπου χρειάζεστε, για παράδειγμα στο γραφείο σας και στην κουζίνα, ώστε να σας διευκολύνει στις εργασίες σας.

Χρησιμοποιήστε ντίμερ στο σπίτι σας


Τα ντίμερ είναι η ιδανική λύση για τον τέλειο φωτισμό σε κάθε χώρο του σπιτιού σας. Η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτός που προσφέρει είναι μοναδική, αφού σας επιτρέπει να επιλέγετε πότε θέλετε απαλό φωτισμό και πότε χρειάζεστε έντονο φωτισμό με μια μόνο κίνηση.


Κάντε αλλαγές

Ένα σπίτι δεν χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να δείχνει σαν καινούριο.

Αρκεί να επιλέξετε τον κατάλληλο φωτισμό ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε.

Μπορείτε λοιπόν στον χώρο του μπάνιου σας να χρησιμοποιήσετε απαλό φωτισμό για να χαλαρώνετε τις στιγμές που βρίσκεστε στην μπανιέρα σας.

Αντίστοιχα απαλό φωτισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στο υπνοδωμάτιό σας για να ξεκουράζεστε.
Ταυτόχρονα και για τους δυο χώρους μπορείτε να επιλέξετε να εναλλάσσετε τον φωτισμό.
Εξάλλου για να περιποιηθείτε το πρόσωπό σας πριν τον ύπνο χρειάζεστε περισσότερο έντονο φωτισμό στο μπάνιο, ενώ αν στο υπνοδωμάτιό σας έχετε κάποιο γραφείο όπου δουλεύετε, σίγουρα κι εκεί θα χρειαστείτε έντονο φωτισμό γι’ αυτές τις στιγμές. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τη δυνατότητα αλλαγών στα φώτα των δωματίων σας για να εξυπηρετούν την κάθε σας ανάγκη καθημερινά.

Ξεχνάτε να φωτίσετε την ντουλάπα με τα ρούχα σας
 


Ένα τελευταίο λάθος που γίνεται πολύ συχνά είναι ότι δεν υπάρχει φωτισμός μέσα στην ντουλάπα. Μπορεί να μην καταλαβαίνετε την χρησιμότητά του, όμως είναι σημαντικό να επενδύσετε σε φωτισμό LED μέσα στο έπιπλο της ντουλάπας.

 Το φως σας διευκολύνει να βλέπετε σε τι κατάσταση είναι τα ρούχα σας, ενώ παράλληλα σας βοηθάει να επιλέγετε τους κατάλληλους συνδυασμούς ειδικά όταν πρόκειται να βγείτε το βράδυ.

Τοποθέτηση διακόπτη

Ένα ακόμα σημαντικό λάθος που κάνουμε αναφορικά με το φωτισμό έχει να κάνει με τους διακόπτες. 
Στις παλιότερες κατοικίες υπήρχε η τάση να τοποθετούνται σε υψηλό σημείο του τοίχου με αποτέλεσμα να ενοχλούν τόσο στην αισθητική αλλά και στην λειτουργικότητα.
 Πλέον είναι πιο χρηστικό να γίνεται η εγκατάστασή τους σε χαμηλότερο σημείο του τοίχου και περίπου στο ύψος της μέσης μας έτσι ώστε να μην σηκώνουμε το χέρι για να πατήσουμε το διακόπτη.

 Ένα ακόμα όφελος από την χαμηλή εγκατάσταση των διακοπτών είναι πως μπορούσε να αξιοποιήσουμε διακοσμητικά τους τοίχους μας χωρίς να μας ενοχλούν οι διακόπτες.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω οτι εάν κάνετε ανακαίνιση στο σπίτι σας 
ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα καταφέρετε να αποφύγετε λάθη που μπορεί να κοστίσουν στην διακόσμηση του σπιτιού σας.
Ο φωτισμός εξάλλου είναι η κυριότερη πηγή ανάδειξης κάθε χώρου του σπιτιού.
Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις