Η νέα ενεργειακή ετικέτα για οικιακές συσκευές Η νέα ενεργειακή ετικέτα για οικιακές συσκευές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η νέα ενεργειακή ετικέτα για οικιακές συσκευές



 

Η νέα ενεργειακή ετικέτα για ψυκτικές συσκευές (ψυγεία, καταψύκτες και συνδυασμοί τους), συσκευές αποθήκευσης κρασιών, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και τηλεοράσεις είναι γεγονός.



Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2010/30/ ΕΕ και οι σχετικοί κανονισμοί ήρθαν να αλλάξουν τα δεδομένα του συστήματος της ενεργειακής σήμανσης, καθώς και τη μορφή και το περιεχόμενο της ενεργειακής ετικέτας για τις παραπάνω συσκευές, ενώ άλλες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ακολουθήσουν.



Στη νέα ενεργειακή ετικέτα: (α) προστίθενται τρεις νέες τάξεις υψηλότερης ενεργειακής απόδοσης: A+, A++ και A+++, (β) καταργούνται οι τάξεις χαμηλότερης ενεργειακής απόδοσης, (γ) η κατάταξη των συσκευών γίνεται με βάση την εκτιμώμενη ετήσια χρήση, όπως αυτή προκύπτει από επικαιροποιημένα στοιχεία, (δ) περιλαμβάνονται νέες πληροφορίες (π.χ. στοιχεία για την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα πλυτήρια ρούχων και πιάτων), (ε) οι πληροφορίες στις νέες ετικέτες είναι απλούστερες και παρουσιάζονται με τη βοήθεια εικονογραμμάτων.


Διαβάζοντας την ενεργειακή ετικέτα…

Στο σχήμα παρουσιάζεται ενδεικτικά η νέα ενεργειακή ετικέτα για τα πλυντήρια ρούχων.




Μία από τις σημαντικές αλλαγές στην ενεργειακή ετικέτα για πλυντήρια ρούχων είναι η αλλαγή του προγράμματος δοκιμής στο οποίο αναφέρονται όλες οι τιμές της ετικέτας. Όπως, για παράδειγμα, η κατανάλωση ενέργειας που θα βασίζεται σε 100 κύκλους πλυσίματος. Το νέο πρόγραμμα «Eco 40-60»* είναι κατάλληλο για το πλύσιμο φυσιολογικά λερωμένων βαμβακερών, λινών ή σύμμεικτων υφασμάτων που πλένονται στους 40°C ή στους 60°C, ανάλογα με το σύμβολο φροντίδας τους. Τα παραπάνω υφάσματα μπορούν να συνδυαστούν σε αυτόν τον κύκλο πλυσίματος. Το πρόγραμμα «Eco 40-60» είναι το πιο αποδοτικό σε ό,τι αφορά τη συνδυαστική «κατανάλωση ενέργειας και νερού».

*Eco 40-60 Ορίζεται μια βέλτιστη θερμοκρασία πλυσίματος για αυτό το πρόγραμμα, ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη ενεργειακή απόδοση. Αυτή η θερμοκρασία δεν μπορεί να αλλάξει από τον πελάτη. Η πραγματική θερμοκρασία πλυσίματος ορίζεται στις οδηγίες χρήσης και, ανάλογα με το μέγεθος του φορτίου, μπορεί να υπάρχει απόκλιση από την επιλεγμένη θερμοκρασία πλυσίματος για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Η απόδοση πλυσίματος συμμορφώνεται τις νομικές απαιτήσεις.

1 Κωδικός QR

2 Τάξη ενεργειακής απόδοσης**

3 Σταθμισμένη κατανάλωση ενέργειας** σε kWh/100 κύκλους λειτουργίας (στο πρόγραμμα Eco 40-60)

4 Μέγιστη χωρητικότητα φορτίου

5 Διάρκεια του προγράμματος «Eco 40-60»

6 Σταθμισμένη κατανάλωση νερού** σε λίτρα/κύκλο λειτουργίας (στο πρόγραμμα «Eco 40-60»)

7 Τάξη απόδοσης στυψίματος**

8 Εκπομπές θορύβου στη διάρκεια του κύκλου στυψίματος που εκφράζονται σε dB(A) ως προς 1 PW και κατηγορία εκπομπών θορύβου**

**Οι τιμές ισχύουν για ένα τέταρτο του φορτίου, μισό φορτίο και πλήρες φορτίο.


https://drive.google.com/file/d/1XISUupKXubAtJ5nJoZuojcEhEwEaWq_d/view?usp=sharing
Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις