Γιατί πρέπει να Εμπιστευτείτε τον Αδειούχο Ηλεκτρολόγο? Γιατί πρέπει να Εμπιστευτείτε τον Αδειούχο Ηλεκτρολόγο?

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Γιατί πρέπει να Εμπιστευτείτε τον Αδειούχο Ηλεκτρολόγο?


Για οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία ν' απευθύνεστε σε επαγγελματία ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη κάτοχο ειδικής αδείας. 
Η ανάθεση ηλεκτρολογικών εργασιών σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο είναι αδίκημα βάσει της ηλεκτρολογικής νομοθεσίας και διώκεται ποινικώς όποιος παρανομεί.

Οι αδειούχοι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες τεχνολογίες και για τους κανόνες προστασίας και ασφάλειας μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων του κλάδου μας.


Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’/844 της 16/5/2011, η παλαιά δήλωση του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη αντικαθίσταται από τη Νέα Υ.Δ.Ε. Βασίζεται στο πρώτυπο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων κατά ΕΛ.Ο.Τ. HD-384.

Για κάθε τροποποίηση της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης του ακινήτου σας, πρέπει να ενημερώνετε τον ΔΕΔΔΗΕ υποβάλλοντας κάθε νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο (Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη Ηλεκτρολόγου) κατάλληλα θεωρημένο.

Όταν ζητείται από τον ΔΕΔΔΗΕ ένα «σχέδιο από ηλεκτρολόγο » ουσιαστικά ζητείται επανέλεγχος της ηλεκτρικής εγκατάστασης και όχι μια απλή αποτύπωση της οικίας ή του καταστήματος .
Αν η Υ.Δ.Ε. ήταν μια απλή αποτύπωση και όχι έλεγχος τότε θα μπορούσε να γίνει απο τον καθένα .

Η ανάθεση για την κατασκευή μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε μη αδειούχο ηλεκτρολόγο Εγκαταστάτη, εκτός από κινδύνους που εγκυμονεί για την οικογένεια σας και την περιουσία σας, επιφέρει και ποινικές κυρώσεις στον ιδιοκτήτη.

Πολλοί καταναλωτές, στην προσπάθεια τους να πετύχουν μια καλή τιμή στην εγκατάσταση τους ή για να μην αισθανθούν ότι την πληρώνουν άσκοπα ακριβά, στρέφονται σε διάφορους "ερασιτέχνες" ηλεκτρολόγους, που ασχολούνται με την ηλεκτρολογία περιστασιακά.

Οι συνέπειες που μπορεί να προκληθούν από κάποιον που δεν είναι ειδικός δεν είναι αμελητέες και μετά ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να διορθώσει την εγκατάσταση και με αρκετά υψηλότερο κόστος, ακόμη και το διπλάσιο.

Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ταλαιπωρία που θα υποστεί ο πελάτης.

Λένε ότι ο πιο ακριβός τεχνίτης είναι και ο καλύτερος. Αυτό, αν και ισχύει συχνά, δεν ισχύει πάντα.

Σκοπός είναι να δείξετε εμπιστοσύνη στον τεχνίτη, ο οποίος θα αναλάβει την εγκατάσταση σας.

 Γι' αυτό δείτε δουλειές που έχει κάνει, ρωτήστε πελάτες του αν είναι ικανοποιημένοι από αυτόν.

Ζητήσετε του να σας δώσει τις ιδέες του με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις του και να τις ταιριάξει με το δικό σας γούστο λαμβάνοντας τα τρία βασικά πράγματα της εγκατάστασης που είναι: οικονομία - ασφάλεια - πρακτικότητα.

Όπως ακριβώς δεν θα εμπιστευόσασταν ποτέ την υγεία σας σε κάποιον που δεν θα είχε πτυχίο Ιατρικής, έτσι δεν πρέπει ποτέ να εμπιστεύεστε κάποιον που δεν έχει άδεια ηλεκτρολόγου και δεν είναι δηλωμένος στην εφορία.

Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κάνετε ξεκάθαρες συμφωνίες με τον εγκαταστάτη και πάντα με έγγραφη προσφορά, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.

Γιατί  όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεργαζόμαστε μόνο με επαγγελματίες αδειούχους ηλεκτρολόγους και όχι με ερασιτέχνες.