Φωτοσήμανση αεροδρομίου Φωτοσήμανση αεροδρομίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Φωτοσήμανση αεροδρομίου





Aεροδρόμιο ή αερολιμένας είναι σύνθετη διαμόρφωση χερσαίου χώρου που έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται και να εξυπηρετεί αεροσκάφη.
Τα αεροδρόμια διακρίνονται σε στρατιωτικά και πολιτικά.
Τα πολιτικά διακρίνονται σε κρατικά, ημικρατικά, κοινοτικά και ιδιωτικά.

Ο φωτισμός διαδρόμου είναι ένας τομέας βασικός για κάθε αεροδρόμιο. Ανάλογα με την χρησιμοποίηση, την κίνηση αλλά και την θέση του αεροδρομίου επιλέγονται και οι κατάλληλοι τρόποι φωτοσήμανσης όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί.

 Ο φωτισμός είναι απαραίτητος για την ομαλή προσγείωση / απογείωση αλλά και κίνησης στο έδαφος των αεροσκαφών καθώς βοηθάνε τον πιλότο δίνοντας του πληροφορίες αλλά και την απαραίτητη ορατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας, της νύχτας και σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, η φωτεινή σήμανση σκοπό έχει να δώσει στον πιλότο πληροφορίες για την ακριβή θέση του αεροδρομίου, τη θέση του αεροσκάφους ως προς το αεροδρόμιο, τη γωνία προσέγγισης του αεροσκάφους και τις γεωμετρικές διαστάσεις του διαδρόμου και του τροχοδρόμου.
 Με τη φωτεινή σήμανση παρέχονται επίσης στον πιλότο και άλλες πληροφορίες,
όπως ο διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και προσωρινά κλειστά τμήματα τροχοδρόμων ή τμήματος διαδρόμου
Ιστορικά αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά η φωτοσήμανση πολιτικού αερολιμένα εμφανίζεται το 1930 στο δημοτικό αεροδρόμιο του Κλύβελαντ. Αν και υποτυπώδες τον καιρό εκείνο έθεσε τις θεμελιώδεις αρχές για την περαιτέρω εξέλιξη των κανόνων της φωτοσήμανσης φτάνοντας ως τις μέρες μας σε ένα πολύ υψηλό τεχνολογικό επίπεδο, παρέχοντας έτσι όλες εκείνες τις παραμέτρους για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια...




Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις