Η αυτοματοποίηση των αποθηκών Η αυτοματοποίηση των αποθηκών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η αυτοματοποίηση των αποθηκών





Η αυτοματοποίηση των αποθηκών είναι ένα σημαντικό θέμα της συζήτησης σήμερα.

Πολλοί από τους κλάδους της βιομηχανίας είναι επιφυλακτικοί για τις επιπτώσεις της, ωστόσο, ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα των θέσεων εργασίας.



Ωστόσο, η τεχνολογία υπερβαίνει τα ρομπότ που αναλαμβάνουν καθήκοντα που κάποτε έγιναν από τους ανθρώπους.

Ο αυτοματισμός μπορεί να ενσωματωθεί σε σχεδόν κάθε θέση σε μια αποθήκη, καθιστώντας τις εργασίες πιο εύκολη, αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη, χωρίς αντικατάσταση των ανθρώπων. Η υιοθέτηση των σωστών τεχνολογιών μπορεί να αυξήσει τα κέρδη και να κάνει τους πιο ευτυχισμένους εργαζομένους.

Οι παρακάτω εργασίες αποθήκης μπορούν να βελτιωθούν και να βελτιστοποιηθούν για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες των λειτουργιών σας.


Διαχειριστής Κέντρου Διανομής


Καθήκοντα: Διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, απογραφή, αποστολή και παραλαβή. Επίσης οδηγεί καθημερινές δραστηριότητες, προϋπολογισμούς, μακροπρόθεσμους στόχους και μισθώνει και εκπαιδεύει επιβλέποντες αποθήκης.
Αυτή είναι η πιο αυτοματοποιημένη αποθήκη προϊόντων του κόσμου......

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο αυτοματισμός:
 Ως άτομο που προσλαμβάνει υπαλλήλους αποθήκης, η δουλειά του διαχειριστή του DC γίνεται όλο και πιο δύσκολη λόγω των χαμηλών ποσοστών ανεργίας. Η εφαρμογή αυτοματισμού σε ορισμένους τομείς της διαδικασίας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του χάσματος. Στη διαδικασία, οι διαχειριστές DC μπορούν να επικεντρωθούν στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, αντί να αναζητούν συνεχώς νέες προσλήψεις.

Επειδή οι διαχειριστές DC είναι επίσης υπεύθυνοι για μακροπρόθεσμους στόχους, ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας αναπτυσσόμενης βιομηχανίας ηλεκτρονικού εμπορίου, η οποία απαιτεί παράδοση ίδιας ή επόμενης ημέρας και τεράστια ποσά αποθέματος στο χέρι. Η αυτοματοποίηση αποθήκης μπορεί να βοηθήσει έναν διαχειριστή να κατανείμει καλύτερα τις ώρες εργασίας του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει πιο πολύπλοκες πτυχές της διαδικασίας ολοκλήρωσης παραγγελιών, αφήνοντας λύσεις ρομποτικής για να κάνει χειροκίνητη παραλαβή.

Διαχείριση ελέγχου αποθέματος

Καθήκοντα: Επιτηρεί όλες τις διαδικασίες απογραφής και τα ορόσημα, τη διαχείριση του προσωπικού, την κατάρτιση προϋπολογισμού και τους εργαζομένους σε επίπεδο εισόδου.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο αυτοματισμός: Ειδικά στο σημερινό κλίμα, οι διαχειριστές ελέγχου DC και απογραφής πρέπει να ασχολούνται με την κλιμάκωση των εσωτερικών διεργασιών τους.Πώς μπορεί η αποθήκη και οι εργαζόμενοι της να χειρίζονται μια συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα εργασίας και απογραφής; Πολλές χειρωνακτικές εργασίες, όπως η διαχείριση αποθεμάτων ή η διατήρηση καρτελών στο προσωπικό απογραφής, δεν είναι εύλογα κλιμακούμενες, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο προβλέπεται να είναι το 17% όλων των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ έως το 2022 .

Η υιοθέτηση μιας κλιμακούμενης διαδικασίας αυτοματοποίησης για ορισμένες χειρωνακτικές εργασίες κοστίζει πολύ καλά το χρόνο και την προσπάθεια. Όχι μόνο η επιχείρησή σας θα παραμείνει ανταγωνιστική, αλλά η ευημερία και το ηθικό του εργατικού δυναμικού σας θα βελτιωθεί, καθώς οι βιομηχανίες λιανικού εμπορίου και ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να αλλάζουν ταχύτατα.

Διαχειριστής αποθήκης

Καθήκοντα: Διαχειρίζεται την παραλαβή, αποθήκευση, απογραφή και αποστολή εμπορευμάτων αποθήκης, καθώς και προσωπικό.Είναι επίσης υπεύθυνη για τις διαδικασίες ασφαλείας, τη συντήρηση του εξοπλισμού και τις βέλτιστες πρακτικές της αποθήκης.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η αυτοματοποίηση: Το ανθρώπινο λάθος είναι αναπόφευκτο, αλλά οι διαχειριστές αποθήκης είναι αυτοί που ξοδεύουν μεγάλα τμήματα των ημερών χειρισμού και διόρθωσης λαθών. Η αυτοματοποίηση στην αποθήκη μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου λάθους σε τομείς όπως η μη αυτόματη είσοδος, η συλλογή και η συσκευασία του αποθέματος.

Οι εφαρμογές λογισμικού που μπορούν να συνδεθούν άμεσα με τον εξοπλισμό χειρισμού υλικών παρέχουν μια λύση αυτοματισμού που μπορεί να βοηθήσει άμεσα έναν διαχειριστή αποθήκης. Εάν το σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) μπορεί να μιλήσει και να στείλει οδηγίες στον αυτόματο εξοπλισμό χειρισμού υλικών, μπορεί να συμβάλει στη μεγιστοποίηση του λόγου αγαθών προς πρόσωπο για να αποφευχθεί η συμφόρηση, να αποτρέψει τη συντριπτική πείρα των ανθρωπίνων εργαζομένων και να βελτιστοποιήσει την απόδοση αποστολής και συσκευασίας .

Χειριστής υλικών

Καθήκοντα: Μεταφέρει φορτία και αποθέματα από και προς την αποβάθρα φόρτωσης, φορτηγά παράδοσης, αποθηκευτικούς χώρους και περιοχές παραγωγής. Διατηρήστε αποθέματα και μετακινεί υλικά για την εκτέλεση των παραγγελιών.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η αυτοματοποίηση: Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι η αυτοματοποίηση της αποθήκης θα αντικαταστήσει εντελώς τους χειριστές υλικού, αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές.Αυτοματοποιημένες μηχανές και διαδικασίες μπορούν να προστεθούν στην καθημερινή ροή εργασίας του εργαζόμενου, ώστε να αποφευχθούν οι δυσχέρειες που προκύπτουν από τη χειροκίνητη συλλογή αντικειμένων από όλη την αποθήκη. Ένας χειριστής υλικών θα μπορούσε να στείλει ένα ή περισσότερα αυτοματοποιημένα μηχανήματα για τη συλλογή βαρέων ή μεγάλων αντικειμένων σε όλη την αποθήκη, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού ή σφάλματος από έναν άνθρωπο συλλέκτη ενώ ταυτόχρονα επιταχύνεται η διαδικασία.

Μια αποθήκη μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ενοποίησης με μεγάλη ένταση εργασίας, η οποία συμβαίνει όταν ένας χειριστής ανθρώπινων υλικών συλλέγει όλα τα στοιχεία σε μια δεδομένη παρτίδα. Οι τεχνολογίες αυτοματισμού, όπως οι αρθρωτοί ρομποτικοί βραχίονες, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σημείων συμφόρησης που προκύπτουν όταν οι διαδικασίες χειρωνακτικής συσκευασίας και αποστολής είναι πιο αργές από τη διαδικασία συλλογής που έρχεται μπροστά τους.

Χειριστής μηχανημάτων

Καθήκοντα: Εργασίες σε μια ποικιλία μηχανημάτων στην αποθήκη.Πρέπει να διαθέτει τεχνικές γνώσεις, φυσική αντοχή και γνώση του τρόπου λειτουργίας και συντήρησης μηχανών με ασφάλεια.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η αυτοματοποίηση: Πολλές λύσεις αυτοματισμού αποθήκης βασίζονται στην τεχνολογία και τη ρομποτική, αλλά καμία αποθήκη δεν θέλει να πληρώσει για να κρατήσει έναν ρομπότ στο προσωπικό. Ο αυτοματισμός παρέχει στους χειριστές μηχανών την ευκαιρία να αναπτύξουν νέες δεξιότητες που προσθέτουν αξία στη λειτουργία. Η χειροκίνητη πράξη επισκευής και συντήρησης μηχανών είναι επιτακτική για μια αυτοματοποιημένη αποθήκη και είναι μια τέλεια δουλειά για κάποιον που βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Επιπλέον, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών σχετικά με τη συντήρηση, τον συντονισμό, τις ενοικιάσεις και τις αγορές μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για τον χειριστή του μηχανήματος και να διασφαλίσει ότι όσοι χρησιμοποιούν τα μηχανήματα είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και τις πιστοποιήσεις.

Υπάλληλος αποθήκης

Καθήκοντα: Διεκπεραιώνει τις παραγγελίες πελατών και συναρμολογεί τα κατάλληλα υλικά. Βοηθά στην αποστολή και λήψη και στη διατήρηση ενός οργανωμένου συστήματος παρακολούθησης αποθεμάτων. Εξασφαλίζει επίσης ότι το πάτωμα της αποθήκης παραμένει οργανωμένο και κομψό.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η αυτοματοποίηση :
Η αυτοματοποίηση της επεξεργασίας παραγγελιών καθώς και η αποστολή τιμολογίων και αποδείξεων πληρωμής μπορεί να εξομαλύνει τις καθημερινές εργασίες που είναι υπεύθυνες για έναν υπάλληλο αποθήκης. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ειδοποίηση γραμματέων σχετικά με τα προϊόντα που λήγουν ή τις παραγγελίες που έχουν περάσει από την ημερομηνία αποστολής τους μπορεί να μειώσει το ποσό του προϊόντος που πρέπει να διατεθεί. Μπορεί επίσης να δώσει στον υπάλληλο της αποθήκης την ευκαιρία να ειδοποιήσει την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών σχετικά με την ανάγκη επικοινωνίας με έναν πελάτη και την ενημέρωσή του με μια παραγγελία που αποστέλλεται αργά.

Συσκευαστής / επιλογέας αποθήκης

Καθήκοντα: Βοηθά σε όλες τις υπηρεσίες αποστολής, παραλαβής και απογραφής. Επιλέγει το απόθεμα από τα ράφια, φορτώνει και εκφορτώνει αγαθά και απογραφή κομματιών και ετικετών.

Πώς μπορεί να βοηθήσει η αυτοματοποίηση: Ο μέσος εργαζόμενος στην αποθήκη ξοδεύει περίπου το 75% της ημέρας που ολοκληρώνει τις εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή των παραγγελιών. Οι ετικέτες γραμμωτού κώδικα μεγάλης εμβέλειας μπορούν να βοηθήσουν τους συλλέκτες λειτουργώντας ως κατάλογος ελέγχου για τη συναρμολόγηση των παραγγελιών.

Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας συλλογής, με τη σάρωση αντικειμένων καθώς συλλέγονται από τα ράφια, μπορεί να αποτρέψει τα χαμένα ή εσφαλμένα στοιχεία σε μια σειρά. Μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση ακριβέστερης καταγραφής των επιπέδων απογραφής. Η χρήση αυτόματων μηχανημάτων, όπως οι καρουσέλ, οι κάθετοι ανελκυστήρες ή οι μεταφορικοί ιμάντες για τη μείωση της κίνησης των εργαζομένων στην αποθήκη, εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού.

Ενώ η προοπτική της αυτοματοποίησης των διαδικασιών στην αποθήκη μπορεί να φανεί σαν μια μη-brainer, το κόστος και η απόδοση της επένδυσης θα πρέπει πάντα να εξεταστεί πριν από τη λήψη της κατάδυσης. Πάντα να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχει λύση "αυτοματισμού ενός μεγέθους" για κάθε αποθήκη ή βιομηχανία.

Με τη σωστή έρευνα, υλοποίηση, σχεδιασμό και εκπαίδευση, η αυτοματοποίηση μπορεί να λειτουργήσει για εσάς και την ομάδα σας, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο, πιο παραγωγικό και αποδοτικότερο περιβάλλον αποθήκης

Δείτε ακόμα