Αυτοματισμός και τηλεμετρία με Siemens Logo!8 12/24 RCE Αυτοματισμός και τηλεμετρία με Siemens Logo!8 12/24 RCE

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Αυτοματισμός και τηλεμετρία με Siemens Logo!8 12/24 RCE

 

 Άλλη μια εφαρμογή με Siemens Logo!8 12/24 RCE   από τον Μιχάλη Παπά ηλεκτρολόγο μηχανικό της ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ που ελεγχει ένα  ταχυδιυλιστήριο σε μια λιμνοδεξαμενής της ΧΙΟΥ
 

Στις Καρυές Χίου υπάρχει από το 2008 το ταχυδιυλιστήριο που επεξεργάζεται το νερό της ομβροδεξαμενής «Σαγιάκοβο».

 Το ταχυδιυλιστήριο λειτούργησε μέχρι το 2017 σχετικά απροβλημάτιστα.
 Το 2018 παρουσίασε αρκετά προβλήματα λόγω της παλαιότητας του εξοπλισμού αλλά και αστοχιών του αυτοματισμού. Έτσι κρατώντας μόνο τα φίλτρα και αντικαθιστώντας όλες τις σωληνώσεις, βάνες, ηλεκτρικό πίνακα καταλήξαμε σε ένα καινούργιο αποδοτικότερο ταχυδιυλιστήριο που μειώνει τη θολότητα από τα 23NTU σε περίπου 0,7NTU.

Στόχος της «νέας» εγκατάστασης είναι η πλήρης μη επανδρωμένη λειτουργία με ολοκληρωτικά απομακρυσμένο έλεγχο.

 Για την υλοποίηση του αυτοματισμού και της τηλεμετρίας χρησιμοποιήθηκε ένα Siemens Logo!8 12/24 RCE και μια μονάδα επέκτασης DM 16R. Το σύστημα αυτοματισμού τροφοδοτείται με ένα DC UPS στα 24VDC. Η επικοινωνία με τα κεντρικά συστήματα ελέγχου γίνεται μέσω δικτύου WiFi. 

Στο Logo λειτουργεί Web Server που προσφέρει δυνατότητα τηλεελέγχου και χειρισμών απευθείας από τη μονάδα.
 Όμως για να επιτευχθεί διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα συστήματα ύδρευσης το Logo επικοινωνεί μέσω Modbus/TCP με το σύστημα SCADA.



Ο αυτοματισμός ελέγχει τις ηλεκτροβάνες που διαμορφώνουν τη ροή του νερού στα φίλτρα και μέσω αυτών καθορίζεται ο κύκλος λειτουργίας και ο κύκλος πλύσης. Παράλληλα ελέγχει τη λειτουργία των δοσομετρικών αντλιών και την στάθμη στους κάδους χημικών.

 Τέλος ελέγχει τη στάθμη της δεξαμενής παραγόμενου ύδατος καθώς και τη λειτουργία της αντλίας προώθησης. Ο κύκλος λειτουργίας καθορίζεται από το διακόπτη λειτουργίας, τη στάθμη της δεξαμενής παραγόμενου, την ύπαρξη χημικών, την ύπαρξη τάσης 24VAC για τη λειτουργία των ηλεκτροβανών.

Ο κύκλος πλύσης ενεργοποιείται χρονικά σε ημερήσια βάση ή με τοπικό χειρισμό είτε με απομακρυσμένο χειρισμό, εφόσον ο διακόπτης λειτουργίας του διυλιστηρίου είναι ενεργός. Οι παράμετροι λειτουργίας είναι ρυθμιζόμενες.

 Από το SCADA πέρα από τη δυνατότητα διασύνδεσης της λειτουργίας του διυλιστηρίου με άλλες εγκαταστάσεις και της δυνατότητας εποπτείας και χειρισμών, υπάρχει και ημερήσιος χρονοδιακόπτης λειτουργίας που μπορεί να ορίζεται από τον υπεύθυνο υδροδότησης ανάλογα με τις καθημερινές ανάγκες.

ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΈΣΟΥΝ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ