Τι είναι οι μπάλες σήμανσης και γιατί χρησιμοποιούνται για τις γραμμές ισχύος Τι είναι οι μπάλες σήμανσης και γιατί χρησιμοποιούνται για τις γραμμές ισχύος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Τι είναι οι μπάλες σήμανσης και γιατί χρησιμοποιούνται για τις γραμμές ισχύος

  

Έχετε δει στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος   κάτι  χρωματιστές (κυρίως πορτοκαλί, κίτρινες, κόκκινες ή λευκές) μπάλες .



Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι και γιατί χρησιμοποιούνται?

Ποιες είναι αυτές οι Μπάλες;


  
Ονομάζονται "Μπάλες σήμανσης" και ονομάζονται "Μπάλες σήμανσης αεροφωτογραφιών". Ζυγίζουν  περίπου 7,7 κιλά  η κάθε μια . 
Το κυρίως χρησιμοποιούμενο χρώμα για τη σφαίρα μαρκαρίσματος είναι το "International Danger Orange" (βρετανικό STD 381C-1964-αριθ. 557 ή Αμερικανικός Μηχανικός Spec 595-121197) ωστόσο, το κίτρινο, το κόκκινο ή το λευκό μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συγκεκριμένη κατάσταση, που περιβάλλεται από σαφή ορατότητα που συνιστάται από την FFA (Federal Aviation Administration).




Η διάμετρος των σφαιρών σήμανσης που χρησιμοποιούνται στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα λιγότερο εκτεταμένα καλώδια αλυσίδων (τα καλώδια που διασχίζουν ένα ποτάμι, μια λίμνη, ένα φαράγγι κ.λπ.) κάτω από 15 μέτρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 51 cm.

 Για εκτεταμένα καλώδια αλυσίδας και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το μέγεθος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 91cm.


Αεροφωτογραφίες 

Οι μπάλες χρησιμοποιούνται για ασφάλεια.  αεροσκαφών και ελικοπτέρων 


Ορισμένες μπάλες δείκτες ηλεκτρικού ρεύματος λάμπουν λόγω ηλεκτρικού πεδίου στις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μπάλες σήμανσης που αναβοσβήνουν χρησιμοποιούνται σε πόλους μετάδοσης, πύργους και γραμμές μεταφοράς για καθαρή ορατότητα.

Την επόμενη φορά, όταν βλέπετε αυτές τις χρωματιστές μπάλες στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, να θυμάστε ότι χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια για να σώσουν ζωές και αεροσκάφη και το δίκτυο και τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας.


Κάτι που εάν είχαν οι γραμμές εναερίου δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας  στο ΠΟΡΟ δεν θα είχαμε χάσει ανθρωπινές ζωές..........