Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης με Arduino Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης με Arduino

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Έξυπνοι Κάδοι Ανακύκλωσης με Arduino

Σχεδίαση και κατασκευή έξυπνων κάδων ανακύκλωσης με τεχνολογίες ρομποτικής, αισθητήρων και IoT (Internet of Things).


Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, παρουσιάστηκαν οι έξυπνοι κάδοι, ένα project με τη χρήση του μικροελεγκτή Arduino, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας με το Maker Lab της Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας.

Οι μαθητές μυήθηκαν στον κόσμο των ηλεκτρονικών, του προγραμματισμού και της ρομποτικής μέσα από το εργαστήριο της Βιβλιοθήκης, παραδίδοντας οι ίδιοι μια εφαρμογή χρήσιμη και εφαρμόσιμη στο σχολείο τους.

Η κατασκευή περιλαμβάνει:
- Μόνιμη εγκατάσταση με 4 κάδους τοποθετημένους σε σταθερή βάση στο διάδρομο του σχολείου.
- Εξωτερικό μεταλλικό κέλυφος στο οποίο είναι προσαρτημένο το καπάκι του κάδου, ο μικροελεγκτής Arduino, τα καλώδια, τα τροφοδοτικά, ενώ ο κάδος είναι πλήρως αποσπώμενος.


- Ψηφιακό σερβοκινητήρα προσαρμοσμένο σε άξονα, ο οποίος παίρνει εντολή να σηκώσει το καπάκι από το μικροελεγκτή Arduino όταν ο αισθητήρας υπέρηχων που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος αντιλαμβάνεται αντικείμενο σε κοντινή απόσταση.
- Αισθητήρες υπερήχων στο καπάκι του κάδου, οι οποίοι ανάλογα με το ύψος της στάθμης των απορριμμάτων παρέχουν πληροφορίες για το πόσο γεμάτοι είναι.

- Ψηφιακές οθόνες lcd που απεικονίζουν το ποσοστό πληρότητας του κάθε κάδου.
- Διασύνδεση με το διαδίκτυο μέσω ειδικών module wifi, για αποστολή δεδομένων από τους αισθητήρες.
- Smart TV 50’’ όπου απεικονίζονται οι πληροφορίες των αισθητήρων μέσω ειδικής web πλατφόρμας.


Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές του ΕπαΛ Καλαμπάκας!!!
Υπεύθυνος υλοποίησης: ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ Συνεργαζόμενοι καθηγητές: ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ Συνεργαζόμενος φορέας: Maker Lab ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
Δείτε ακόμα