Προτεινόμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας υφιστάμενων κατοικιών Προτεινόμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας υφιστάμενων κατοικιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Προτεινόμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας υφιστάμενων κατοικιών




Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε Οδηγία, με προτεινόμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας υφιστάμενων κατοικιών, για να καλύψει το νομοθετικό κενό, που υπάρχει για τις κατοικίες που έχουν ανεγερθεί πριν από 30 χρόνια, καθώς δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας κατοικιών με ημερομηνία αίτησης έκδοσης οικοδομικής άδειας πριν τις 17-2-1989.
Επίσης τονίζει την χρίση φωτιστικών ασφαλείας σε διάδρομους, σκάλες και υπόγεια

Η σημασία της Οδηγίας

Ειδικότερα, προκειμένου να τονιστούν οι σκοποί που εξυπηρετεί και η σημασία έκδοσης της Οδηγίας από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι:

Δεν υφίσταται νομοθετικό πλαίσιο πυροπροστασίας κατοικιών με ημερομηνία αίτησης έκδοσης οικοδομικής άδειας πριν τις 17-2-1989. Επιπροσθέτως, οι εν λόγω κατοικίες δεν έχουν, εν γένει, αναγερθεί με ομοιόμορφους και δεσμευτικούς όρους δόμησης και η παρέμβαση, ιδιαίτερα σε δομικά στοιχεία είναι συνήθως τεχνικά δυσχερής.
Στα κτίρια κατοικιών δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας ούτε υφίσταται φορέας αδειοδότησης. Επιπροσθέτως, το καταστατικό της πολυκατοικίας και η γενική συνέλευση, επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των πολυκατοικιών και τη διαμονή των ενοίκων σ’ αυτές.
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του Συντάγματος της Ελλάδας, η κατοικία αποτελεί άσυλο και καμία έρευνα δεν γίνεται σ’ αυτήν, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
Ο αριθμός των συμβάντων πυρκαγιών σε κατοικίες αποτελεί το 15,5% περίπου του συνόλου αστικών συμβάντων κατάσβεσης πυρκαγιάς κατά την τελευταία δεκαετία Το πλήρες κείμενο της Οδηγίας, που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με θέμα: «Προτεινόμενα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας υφιστάμενων κατοικιών»πατήστε εδώ

Δείτε ακόμα