Το ηλεκτρικό λεωφορείο BYD Το ηλεκτρικό λεωφορείο BYD

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Το ηλεκτρικό λεωφορείο BYD

 
Η ηλεκτροκίνηση είναι κάτι που θα δούμε πολύ άμεσα και θα ζήσουμε στην καθημερινότητά μας.
Λίγο η τάση, λίγο το ενεργειακό αποτύπωμα, λίγο η ηχορύπανση, μας οδηγούν σε αυτή τη λύση και όπως βλέπουμε οι
εταιρείες οχημάτων χτίζουν και επενδύουν σημαντικά ποσά σε αυτή την τεχνολογία.


Με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα η ποιότητα ζωής θα άλλαζε προς το καλύτερο...
Προηγμένης τεχνολογίας είναι οι κινητήριοι άξονες με την τοποθέτηση των ηλεκτρικών μοτέρ στις πλήμνες(μουαγιέ) και με την υψηλή αποδιδόμενη ροπή που ξεπερνά τις απαιτήσεις κίνησης ενός αστικού λεωφορείου.
Πρόκειται για το BYD (Build Your Dream) το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, έχει μήκος 8,7 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 58 επιβάτες, εκ των οποίων οι 22 καθήμενοι.


Με αλουμινένιο αμάξωμα (λιγότερο βάρος), ηλεκτροκινητήρες στις πλήμνες των τροχών με ισχύ 180 (2Χ90) kW (250 ίπποι), ροπή 350 Nm άμεσα διαθέσιμη από το ξεκίνημα του λεωφορείου και με δύο μόνο ώρες χρόνο φόρτισης μπαταριών, το αστικό ηλεκτρικό BYD έχει τη δυνατότητα να καλύψει μέχρι και 200 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση. Έτσι, μετά από μια πλήρη φόρτιση τη νύχτα στο αμαξοστάσιο, έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης των δρομολογίων μιας ολόκληρης βάρδιας, καταργώντας την ανάγκη εγκατάστασης έξτρα φορτιστών στις αφετηρίες ή σε άλλα σημεία. 
 
Επίσης, το «αναγεννητικό» σύστημα των φρένων του μετατρέπει ένα μέρος της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, την οποία αποθηκεύει στις μπαταρίες συμβάλλοντας στην αύξηση της ακτίνας λειτουργίας του λεωφορείου.
Η εισαγωγική εταιρεία πρόκειται να λάβει μέρος σε δύο διαγωνισμούς προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων, όντα η πρώτη που εισάγει τέτοιους είδους οχήματα…