Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ απο τον ΔΕΔΔΗΕ Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ απο τον ΔΕΔΔΗΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Διαδικτυακή εφαρμογή για τις ΥΔΕ απο τον ΔΕΔΔΗΕ

  

Με την παρούσα εφαρμογή, μπορεί να αναζητηθεί η καταληκτική ημερομηνία ισχύος μιας Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.), όπως αυτή δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου ο ιδιοκτήτης/χρήστης της παροχής να γνωρίζει πότε οφείλει να προβεί σε επανέλεγχο της ηλεκτρικής του εγκατάστασης.
Η Υ.Δ.Ε., δηλαδή το έντυπο του άρθρου 1 της Υπ. Απόφασης υπ. αριθ. Φ.50/503/168/19.04.2011 (ΦΕΚ Β’ 844/16.05.2011) μαζί με τα συνημμένα έγγραφα, εκδίδεται από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη μετά τη διενέργεια ελέγχου ή επανελέγχου μιας εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης προκειμένου να πιστοποιήσει την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία αυτής.
Ο επανέλεγχος διενεργείται με πρωτοβουλία και ευθύνη του ιδιοκτήτη/χρήστη, τουλάχιστον κάθε 14 χρόνια για τις κατοικίες και σε χρονικά διαστήματα από 1 έως 7 χρόνια για επαγγελματικούς χώρους, ανάλογα με την κατηγορία τους, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπ. Απόφασης υπ. αριθ. Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ Β’ 470/05.03.2004).
Επισημαίνεται ότι οι επανέλεγχοι καθίστανται υποχρεωτικοί από το νομοθετικό πλαίσιο, ανεξαρτήτως του χρόνου λήξης της Υ.Δ.Ε., εφόσον προκύψει αλλαγή χρήσης, στις περιπτώσεις οποιασδήποτε προσθήκης ή τροποποίησης της ηλεκτρικής εγκατάστασης ή μετά από θεομηνίες (πλημμύρα, σεισμός) και σοβαρά συμβάντα (πυρκαγιά, ηλεκτροπληξία).

 

Επιπλέον ο ιδιοκτήτης/χρήστης της ηλεκτρικής εγκατάστασης, ενθαρρύνεται να προβαίνει σε επανελέγχους με στόχο να επιβεβαιώσει ή/και να αυξήσει την ασφάλεια της εγκατάστασής του ακόμα και πριν την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης μιας Υ.Δ.Ε. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με θέματα ασφάλειας των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων μπορούν να αναζητηθούν εδώ.
Τα δεδομένα αφορούν παροχές του συνδέονται στη Χαμηλή Τάση, παρέχονται μόνο για πληροφόρηση και επικαιροποιούνται σε ημερήσια βάση. Ο έλεγχος της τήρησης της σχετικής νομοθεσίας για τους επανελέγχους ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που συνδέονται στη Μέση Τάση είναι στην αποκλειστική ευθύνη των μηχανικών που ορίζονται από τον ιδιοκτήτη/χρήστη να ασκούν τη συντήρηση των εγκαταστάσεων (Π.Δ. 108/2013 – ΦΕΚ Α’ 141/12.06.2013).

Δείτε το μήνυμα της ΔΕΔΔΗΕ από την εφαρμογή 
    

Η Υ.Δ.Ε. έχει λήξει.
Η καταληκτική ημερομηνία ισχύος της ΥΔΕ, όπως δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτρική εγκατάσταση με αριθμό παροχής 55200298801 έχει παρέλθει.
Ο ιδιοκτήτης/χρήστης οφείλει να προβεί άμεσα σε επανέλεγχο της εγκατάστασής του και να προσκομίσει την Υ.Δ.Ε. επανελέγχου στην τοπική υπηρεσία ΔΕΔΔΗΕ. Εγκαταστάσεις στις οποίες δεν έχει διενεργηθεί επανέλεγχος ενδέχεται να είναι επικίνδυνες και ακατάλληλες για χρήση. Επισημαίνεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ απενεργοποιεί τη σύνδεση εγκαταστάσεων χρηστών με το Δίκτυο, όταν τίθεται σε γνώση του ότι παραβιάζονται προδιαγραφές ή λοιπές απαιτήσεις λειτουργίας που αφορούν στην ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων (παρ. 4, άρθρο 54 του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΔΔΗΕ – Αριθμ. απόφ. 396/2016 – ΦΕΚ Β’ 78/20.01.2017).


Επίσης έχετε την δυνατότητα να εκτυπώσετε το αποτέλεσμα της αναζήτησης που είναι το παρακάτω έντυπο