Ο έξυπνος διακόπτης της SONOFF Ο έξυπνος διακόπτης της SONOFF

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Ο έξυπνος διακόπτης της SONOFF




Ο SONOFF BASIC είναι ένας μικρός, ασύρματος διακόπτης που μπορεί να σας επιτρέψει να ελέγχετε ασύρματα την λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής.

 Διαθέτει σύνδεση WiFi και ειδική εφαρμογή για το κινητό ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και σε αυτοματισμούς.

Τι μπορεί να κάνει ένας SONOFF Basic WiFi

Οι έξυπνοι διακόπτες της SONOFF είναι γνωστοί σε όλους όσους ασχολούνται με αυτοματισμούς. Η εταιρία διαθέτει δεκάδες διαφορετικά μοντέλα και οι πολύ χαμηλή τιμή τους, τα καθιστά αρκετά ελκυστικά.

 Ο συγκεκριμένος διακόπτης είναι το πιο απλό μοντέλο που υπάρχει από την SONOFF.

Πρόκειται για έναν διακόπτη για εναλλασσόμενο ρεύμα, ο οποίος μπορεί να ελεγχθεί ασύρματα μέσω WiFi.
  
 Διαθέτει ειδική εφαρμογή για Andoid και iOS (eWeLink) , η οποία μπορεί εφόσον γίνει η σύνδεση, μπορεί να κάνει αρκετά.

Καταρχάς μπορείτε να ανοίξετε ή να κλείσετε τον διακόπτη από όπου και αν βρίσκεστε.


 Έτσι για παράδειγμα ακόμα και αν βρίσκεστε σε άλλη πόλη, μπορείτε μέσω της εφαρμογής να ανοίξετε ή να κλείσετε μία συσκευή.

Η επόμενη λειτουργία είναι ο χρονοδιακόπτης. 

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να ορίσετε κάθε πότε θέλετε να λειτουργεί μία συσκευή, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αντίστροφης μέτρησης.

Η τρίτη και πιο σημαντική λειτουργία είναι η δυνατότητα διασύνδεσης με εφαρμογές αυτοματισμών όπως το IFTTT, Google Home, Alexa… και έτσι πραγματικά να κάνετε ότι βάζει ο νους σας. Μερικά απλά παραδείγματα είναι η αυτόματη ενεργοποίηση φώτων με την δύση του ηλίου, αυτόματη απενεργοποίηση συσκευών με το φεύγετε από το σπίτι, σύνδεση συσκευής με εφαρμογές κοινωνικού δικτύου και πολλά ακόμα.
Βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλός, χειροκίνητος διακόπτης. Στο κέντρο έχει ένα μικροσκοπικό, μαύρο κουμπί που όταν το πατήσετε ενεργοποιείται/απενεργοποιείται ο διακόπτης. 


Πως συνδέουμε τον διακόπτη SONOFF Basic

H σύνδεση του διακόπτη SONOFF είναι πολύ απλή.

    
το εσωτερικό ενός sonoff

 Διαθέτει δύο μικρές κλέμες, μία για την είσοδο του ρεύματος (INPUT) και μία για την έξοδο (OUTPUT). 

Στην είσοδο συνδέετε το καλώδιο με την ηλεκτρική παροχή και στην έξοδο την συσκευή (ή γενικότερα το καλώδιο ρεύματος που επιθυμείτε).

Σε αυτό το μοντέλο είναι 10 αμπέρ (υπάρχει αντίστοιχο μοντέλο με 16 αμπέρ). Τα 16 αμπέρ ρεύμα είναι συνήθως η μέγιστη κατανάλωση που μπορεί να έχει μία κλασσική οικιακή πρίζα

Τα 10 είναι λίγο λιγότερο. Χοντρικά αντιστοιχούν σε ισχύς 2300-2400WATT.

Δείτε δυο  εφαρμογές του έξυπνου διακόπτη να ανάβουμε το ηλεκτρικό θερμοσίφωνα  και να ελέγχουμε ένα πολύπριζο από μακριά....



#ιilektroautomatismoi