Η τεχνολογία του KNX RF. Η τεχνολογία του KNX RF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Η τεχνολογία του KNX RF.



Η ανάπτυξη συσκευών KNX RF δεν απαιτεί ειδικά εξαρτήματα KNX .
Για τη μείωση του χρόνου ανάπτυξης και του κόστους, μπορεί ωστόσο να είναι χρήσιμο η ενσωμάτωση έτοιμων Μονάδων RF – συνήθως στις περιπτώσεις χαμηλής σε ποσότητα παραγωγής. Ένας KNX RF κόμβος αποτελείται βασικά από τα παρακάτω στοιχεία:


Chip Πομποδέκτη

Για το KNX RF δεν είναι απαραίτητο κάποιο συγκεκριμένο chip . Σήμερα υπάρχουν πολλά διαθέσιμα chips τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ενός κόμβου KNX RF . 

Για συσκευές μονής κατεύθυνσης ( unidirectional ), υπάρχουν διαθέσιμα chip χαμηλού κόστους «μόνο αποστολής».


Κύκλωμα RF

Ο πομποδέκτης ( transceiver ) αποτελεί μαζί με μερικά παθητικά στοιχεία το κύκλωμα RF. Με βάση το σχεδιασμό αναφοράς του κατασκευαστή του τσιπ, μπορεί να σχεδιαστεί και να βελτιστοποιηθεί ένα κύκλωμα στις απαιτήσεις KNX RF.


Μικροελεγκτής ΚΝΧ


Η «καρδιά» οποιασδήποτε συσκευής KNX είναι ένας μικροελεγκτής ο οποίος διαχειρίζεται την επικοινωνία καθώς επίσης και την εφαρμογή. 
Για τις RF μία από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η λογική διεπαφής για τη σύνδεση του πομποδέκτη πρέπει να είναι παρούσα σε όλους σχεδόν τους μικροελεγκτές σήμερα.

Στο παρακάτω βίντεο από τον Γιώργο Λάζο μας εξηγεί την τεχνολογία του ασυρμάτου ΚΝΧ σε ένα παραδοσιακό χωριό στην Γαλλία