Εγκατάσταση δορυφορικού και επίγειου σήματος με ένα καλώδιο Εγκατάσταση δορυφορικού και επίγειου σήματος με ένα καλώδιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Εγκατάσταση δορυφορικού και επίγειου σήματος με ένα καλώδιο



Εγκατάσταση δορυφορικού  και επίγειου σήματος  με ένα καλώδιο\
Η διέλευση δορυφορικού σήματος σε μία ήδη υπάρχουσα επίγεια ατομική εγκατάσταση δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικότερα σε περιπτώσεις όπου η αντικατάσταση παλαιών καλωδίων ή η προσθήκη νέων, κρίνονται ως απαγορευτικές για λόγους κυρίως αισθητικής.
Αρχικά θα μας απασχολήσει η πλέον διαδεδομένη τεχνική διέλευσης δορυφορικού σήματος μέσα από το καλώδιο καθόδου που συνδέει την επίγεια κεραία απευθείας με την τηλεόρασή μας.


Δορυφορικό σήμα σε μία πρίζα

Για να επιτραπεί η διέλευση δορυφορικού σήματος παράλληλα με αυτήν του επίγειου, μέσα από την ίδια γραμμή μεταφοράς, αρκεί στην είσοδο της γραμμής να τοποθετηθεί ένας μίκτης TV-SAT, όπου θα δεχθεί ξεχωριστά τα δύο σήματα και θα τα οδηγήσει στην κοινή πλέον κάθοδο.
Στον τερματισμό της γραμμής μεταφοράς (ομοαξονικό καλώδιο) τοποθετείται διαχωριστής TV-SAT, όπου αναλαμβάνει τον διαχωρισμό των δύο σημάτων και την όδευσή τους προς τις τερματικές συσκευές (δορυφορικός δέκτης και τηλεόραση).

Εγκατάσταση δορυφορικού  και επίγειου σήματος  με ένα καλώδιο
Αντί διαχωριστή TV-SAT, δύναται να τοποθετηθεί τερματικός σηματοδότης (πρίζα) TV-SAT με αντίστοιχα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά.

Η παρουσία των δύο εξαρτημάτων (μίκτης-διαχωριστής) επιτρέπει την συνύπαρξη των δύο ζωνών συχνοτήτων, εμποδίζοντας την συνεχή τάση πόλωσης του LNB (προερχόμενη από τον δορυφορικό δέκτη) να εισχωρήσει στο κύκλωμα του τηλεοπτικού δέκτη (TV), με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Για αυτό το σύστημα χρειαζόμαστε ένα μικτή με εισόδους ANT και SAT

όπως αυτό που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία

Εγκατάσταση δορυφορικού  και επίγειου σήματος  με ένα καλώδιο
με αυτό το εξάρτημα συνδέουμε το καλώδιο της δορυφορικής κεραίας στην είσοδο Sat και το καλώδιο της επίγειας στην είσοδο UHF

Εγκατάσταση δορυφορικού  και επίγειου σήματος  με ένα καλώδιο
Το καλώδιο απο τον μίκτη της ταράτσας συνδέεται με ενα καλώδιο το οποιο καταλήγει στον δεύτερο μίκτη που ειναι τοποθετημένο κοντά στην τηλεόραση και τον δορυφορικό δέκτη

Επιπλέον ο μίκτης στην ταράτσα πρέπει να προφυλάσεται απο βροχές υγρασίες και ανέμους που επηρεάζουν τις συνδέσεις.
Για αυτόν τον λόγο τον τοποθετούμε μέσα σε ένα πλαστικό κουτάκι

Eπιπλέον πρέπει να προσέξουμε οτι πάνω στον μίκτη μας δίνετε ένας αριθμός... 40-2150 ΜΗΖ

Αυτός ο αριθμός μας δείχνει το εύρος διελεύσεως συχνοτήτων που μπορεί να διελεύσει χωρίς να υποστούν υποβιβασμό και παραμόρφωση.

Όλα τα κανάλια της επίγειας και δορυφορικής λήψης λαμβάνουν συχνότητες απο 40 εως 2150...
Οι επίγειες κεραίες λαμβάνουν συχνότητες απο 40 εως 850 που αντιστοιχούν στις μπάντες UHF VHF...
Πρέπει να τοποθετήσουμε ένα μίκτη που να είναι κατάλληλο για τις μεγάλες συχνότητες του πιάτου αλλά και τις χαμηλές της επίγειας κεραίας.....
Πάνω στον μίκτη γράφει και DCPASS αυτό μας δείχνει ότι μπορεί να περνάει συνεχής τάση απο 12 ή 18V...

Εγκατάσταση δορυφορικού  και επίγειου σήματος  με ένα καλώδιο
Για να τροφοδοτήσει ο δέκτης τον μεταλλάκτη συχνοτήτων τον λεγόμενο LNB  που το έχουμε ανάλυσή σε παλαιότερο άρθρο και αυτό με την σειρά του να κάνει την επιλογή της οριζόντιας ή κάθετης πόλωσης.

Το άρθρο συνεχίζετε με παράδειγμα εγκατάστασης ....