Το ρελέ Buchholz. Το ρελέ Buchholz.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/recent/ticker-posts

Το ρελέ Buchholz.


Ο ηλεκτρονόμος συναντάται μόνο στους μετασχηματιστές με δοχείο διαστολής.
Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο θάλαμοι που περιέχουν λάδι.

Σε κάθε έναν από αυτούς υπάρχει ένας κάθετα τοποθετημένος πλωτήρας που ενεργοποιεί το αντίστοιχο ρελέ.
 Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στο ότι σε περίπτωση ανάπτυξης δινορευμάτων, τοπικής υπερθέρμανσης ή μερικών εκκενώσεων στο εσωτερικό της δεξαμενής δημιουργούνται φυσαλίδες από τα εκλυόμενα αέρια.


 Αυτές κινούνται προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται από τη δεξαμενή προς στο δοχείο διαστολής μέσω των σωληνώσεων και επομένως του ηλεκτρονόμου Buchholz.
 Καθώς εισέρχονται σε αυτόν μεταφέρονται προς τον άνω θάλαμο, χαμηλώνοντας τη στάθμη του λαδιού. Οταν ο πλωτήρας κατέβει σε ένα προκαθορισμένο σημείο κλείνει έναν μαγνητικό διακόπτη και δίνει σήμανση. Αν η στάθμη του λαδιού πέσει πολύ χαμηλά (άδειο δοχείο διαστολής) μετακινείται ο πλωτήρας του κάτω θαλάμου και διεγείρεται το κύκλωμα απενεργοποίησης του μετασχηματιστή. Μια ακόμη λειτουργία του ηλεκτρονόμου είναι να αποσβένει τις μικρές μεταβολές της ροής του λαδιού.


 Οταν οι μεταβολές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, δεν είναι αρκετές για να μετακινήσουν το γλωσσίδι (του κάτω θαλάμου).
 Ετσι το λάδι μετακινείται από τη δεξαμενή στο δοχείο διαστολής και αντίστροφα μέσω ενός παρακαμπτήριου διαύλου, χωρίς να ενεργοποιείται το κύκλωμα διακοπής του μετασχηματιστή.

 Στην περίπτωση σφάλματος η αιχμή της πίεσης είναι αρκετή να μετακινήσει το γλωσσίδι, απενεργοποιώντας τον μετασχηματιστή.
 Ο ρυθμός ροής λαδιού που απαιτείται για τη κίνηση του γλωσιδιού ρυθμίζεται.


 Ο ηλεκτρονόμος Buchholz είναι εφοδιασμένος με δύο αρθρωτούς πλωτήρες οι οποίοι κατά την κλίση λειτουργούν σαν διακόπτες υδραργύρου μέσα σε ελαφρύ σκελετό.

Η λειτουργία του ρελέ buchholz έχει ως εξής:



Το ρελέ Buchholz βασίζεται στο γεγονός ότι ένα ηλεκτρικό σφάλμα στο εσωτερικό της δεξαμενής του μετασχηματιστή συνοδεύεται από την παραγωγή αερίου και αν το σφάλμα είναι αρκετά υψηλό θα συνοδεύεται από ένα κύμα λαδιού από τη δεξαμενή στο συντηρητή

Κάθε φορά που εμφανίζεται σφάλμα στο εσωτερικό του μετασχηματιστή, το λάδι στη δεξαμενή του μετασχηματιστή υπερθερμαίνεται και δημιουργούνται αέρια.

Τομή ενος  ρελέ Buchholz
  

 Η παραγωγή των αερίων εξαρτάται κυρίως από την ένταση του παραγόμενου σφάλματος.

 Η θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια του σφάλματος θα είναι αρκετά υψηλή ώστε να αποσυντεθεί το μετασχηματισμένο λάδι και τα παραγόμενα αέρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανίχνευση των σφαλμάτων περιέλιξης. Αυτή είναι η βασική αρχή πίσω από τη λειτουργία του ρελέ Buchholz.
 Το αέριο υδρογόνο που είναι φως προσπαθεί να εισέλθει στο συντηρητή και στη διαδικασία παγιδεύεται στο άνω μέρος του θαλάμου ρελέ. 
Όταν συσσωρευτεί μια προκαθορισμένη ποσότητα αερίου, ασκεί επαρκή πίεση στον πλωτήρα για να τον κάνει να γείρει και να κλείνει τις επαφές του διακόπτη υδραργύρου που είναι συνδεδεμένος με αυτό.
 Αυτό συμπληρώνει το κύκλωμα συναγερμού για να ηχήσει έναν συναγερμό.
ii. Εάν εμφανιστεί σοβαρή βλάβη στο μετασχηματιστή, δημιουργείται τεράστια ποσότητα αερίου
το κύριο δοχείο. 

Το λάδι στην κύρια δεξαμενή βγαίνει προς το συντηρητή μέσω του ρελέ buchholz και με αυτό τον τρόπο κλίνει το πτερύγιο για να κλείσει τις επαφές του διακόπτη υδραργύρου.


Ηλεκτρική σύνδεση του ρελέ

 Αυτό συμπληρώνει το κύκλωμα
 για να ανοίξει τον ασφαλειοδιακόπτη που ελέγχει τον μετασχηματιστή.


Νέου τύπου
Η ποσότητα του συλλεγόμενου αερίου μπορεί να παρατηρηθεί μέσω του παραθύρου που παρέχεται στα τοιχώματα του θαλάμου. Τα δείγματα αερίου λαμβάνονται και αναλύονται.
Η ποσότητα του αερίου δείχνει τη σοβαρότητα του χρώματος και το χρώμα του δείχνει τη φύση του σφάλματος.
Ανάλυση σφαλμάτων μετά τη φύση του αερίου που συλλέγεται από το ρελέ Buchholz:
  


Πλεονεκτήματα του ρελέ Buchholz
Ο ρελέ Buchholz υποδεικνύει σφάλματα και βλάβες μεταξύ των στροφών λόγω θέρμανσης του πυρήνα και βοηθά στην αποφυγή σοβαρών βλαβών.
Η φύση και η σοβαρότητα του σφάλματος μπορούν να προσδιοριστούν χωρίς αποσυναρμολόγηση του μετασχηματιστή με δοκιμή των δειγμάτων αέρα.

Πότε λειτουργεί ένα ρελέ buchholz;


Ο ρελέ Buchholz λειτουργεί σε τρεις συνθήκες:

1. Όταν σχηματίζονται φυσαλίδες αερίου στο εσωτερικό του μετασχηματιστή λόγω σοβαρού σφάλματος.

2. Κάθε φορά που πέφτει το επίπεδο του μετασχηματιστή.

3. Κάθε φορά που το λάδι του μετασχηματιστή ρέει ταχέως από τη δεξαμενή συντήρησης στην κύρια ή από την κύρια δεξαμενή στο δοχείο συντήρησης.
Υπάρχουν και έξυπνα ρελε BUCHHOLZ


SMART BUCHHOLZ ΡΕΛΕ

Εκτός από την τυποποιημένη λειτουργία του ρελέ Buchholz, δηλαδή ένας μηχανικός μηχανισμός μεταγωγής ανταποκρίνεται στην απελευθέρωση αερίου, στην υπερχείλιση ή στην πλήρη απώλεια λαδιού, η τεχνολογία αισθητήρων προσφέρει πολλές χρήσιμες λειτουργίες που επιτρέπουν εκτεταμένη και αξιόπιστη παρακολούθηση του μετασχηματιστή.